USKORO I PRVI PACIJENTI: Završena gradnja modernog doma zdravlja u Borči, u toku opremanje (FOTO)

B. BORISAVLjEVIĆ

21. 04. 2021. u 12:50

STANOVNICI naselja na levoj obali Dunava će ukoro, posle više decenija čekanja, dobiti moderni dom zdravlja i najsavremenije uslove za lečenje.

УСКОРО И ПРВИ ПАЦИЈЕНТИ: Завршена градња модерног дома здравља у Борчи, у току опремање (ФОТО)

Foto: Beoifo

Kompletna izgradnja objekta je završena, a u toku je nabavka nameštaja i medicinske opreme, potvrdio nam je dr Aleksandar Stojanović, direktor Doma zdravlja "Dr Milutin Ivković" na Paliluli.

Prema Stojanovićevim rečima, objekat je površine oko 7.000 kvadratnih metara, a imaće i podzemne garaže površine oko 1.300 kvadrata. Ova ustanova će pružati zdravstvenu zaštitu za oko 150.000 stanovnika i na jednom mestu biće lekari svih specijalnosti od laboratorije, službe za fizikalnu medicinu, ordinacije interne medicine, psihijatrije, oftalmologije, otorinolaringologije i stomatologije.

- Dom zdravlja će biti opremljen kompletno novim nameštajem i medicinskom opremom, koja zadovoljava najviše standarde - kaže dr Stojanović. - U ovoj zdravstvenoj ustanovi biće zaposleni novi lekari, medicinske sestre i ostalo neophodno osoblje. Građani Borče i okolnih naselja dobiće modernu zdravstvenu ustanovu i imati najbolje uslove za lečenje.

Izgradnja doma zdravlja u Borči nije jedino ulaganje u poboljšanje zdravstvene zaštite stanovnika ovog dela Palilule. Kako je nedavno najavio Goran Vesić, zamenik gradonačelnika, u planu je i rekonstrukcija doma zdravlja u Krnjači, što će biti investicija od oko 200 miliona dinara. Vesić je najavio da će osim doma zdravlja biti izgrađen i vrtić, za koji je već raspisan tender.

USLUŽNI CENTAR

Foto: Arhiva "Novosti"

STARA zdravstvena stanica u Borči trebalo bi da bude pretvorena u opštinski uslužni centar. Na jednom mestu bi bile smeštene sve opštinske, pa i neke gradske i republičke službe.

Tako, građani naselja na levoj obali Dunava neće više morati da, radi obavljanja administrativnih poslova, prelaze na drugu stranu reke.

U njemu će raditi skoro 50 lekara opšte prakse i drugih specijalizacija, desetak stomatologa, oko 90 medicinskih sestara, kao i prateći medicinski i nemedicinski kadar, kako bi se odgovorilo na potrebe pacijenata. Vrednost investicije je više od 800 miliona dinara.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a