SEDAM GODINA UZ "DIVLJU" DEPONIJU: U Mirijevskoj ulici Jovanke Radaković ne mogu da se reše smetlišta

A. Z. KLISURIĆ

06. 04. 2021. u 07:52

ŽITELjI Ulice Jovanke Radaković već sedam godina žive pored deponije. Kako kažu žitelji ovog dela Mirijeva, prijavljivali su divlje odlagalište više puta Opštini Zvezdara, ali rešenja nema.

СЕДАМ ГОДИНА УЗ  ДИВЉУ ДЕПОНИЈУ: У Миријевској улици Јованке Радаковић не могу да се реше сметлишта

Foto "Tviter"

 Iz ove beogradske opštine kažu da su upoznati sa ovim problemom, opštinski komunalni inspektor naložio je čišćenje prostora, ali nerešeno vlasništvo koči čišćenje.

Građani koji stanuju u ovoj ulici i u neposrednoj blizini deponije, nekoliko puta su na svoj problem ukazivali nadležnima i putem "Beokom" servisa, a kako kažu deponija postoji već sedam godina. Ljuti su i na opštinu koja uprkos mnogobrojnim prijavama, kako kažu, ništa nije uradila kako bi im rešila problem.

Međutim, iz GO Zvezdara tvrde, za "Novosti", da su opštinski komunalni inspektori nekoliko puta izlazili na teren, ali da nerešeni vlasnički odnosi, stanari kuće u blizini ove "mini-deponije" koji ovde odlažu nepotrebne stvari "održavaju" ovu deponiju.

- Lokacija je u vlasništvu dvoje pojedinaca, i komunalni inspektor im je nekoliko puta naložio da očiste svoju parcelu i da je u budućnosti drže u urednom stanju - kažu iz Odeljenja za inspekcijske poslove GO Zvezdara.

- Sa jedne parcele se baš ovih dana uklanja šut, otpad i sređuje zaraslo rastinje. Na drugom delu, vlasnik je inspektoru izjavio da je parcelu prodao, ali da pomenuta kupoprodaja nije sprovedena u Republičkom geodetskom zavodu, pa je trenutno u toku postupak utvrđivanja novog vlasnika, kojem bi i bilo naloženo da je uredi i održava u urednom stanju. Trajno rešenje bilo bi ograđivanje ovog zemljišta, a da vlasnici potom ovu lokaciju drže urednom. Mi ćemo kao lokalna samouprava pokušati da ostvarimo ovo zajedno sa vlasnicima parcele.

BRAĆE JERKOVIĆ

NA PRIVATNIM parcelama između Kumodraške i Ulice braće Jerković, stvara se ogromna dovlja deponija, o čemu su "Novosti" izveštavale. Komunalni inspektori GO Voždovac obilazili su ovu lokaciju, a kao glavni razlog nemogućnosti njihovog daljeg delovanja navode privatno vlasništvo. Oštećenima na čijoj njivi se ovde odlaže otpd inspekcija preporučuje tužbu protiv N. N. lica.

Kako objašnjavaju ovaj problem se komplikuje i zbog jedne porodice koja stanuje u neposrednoj blizini, koja ovde "dovlači" nepotrebne stvari.

- Osim što smo dobijali prijave o deponiji, građani su nam skrenuli pažnju da na ovom zemljištu đubre odlažu i pojedini stanari okolnih zgrada. Zbog svega ovoga je teško utvrditi ko je kriv za ovakvo stanje ove parcele.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati