ULIČNI PRODAVCI NE POSUSTAJU: Komunalna milicija od početka 2021. godine je napisala 329 prekršajnih naloga

A. Z. K.

20. 03. 2021. u 10:55

MNOGO je razloga zbog kojih ulični prodavci zadaju glavobolje Beograđanima već decenijama. Kada zauzmu svoje pozicije, pretežno u blizini zelenih pijaca, obično okupiraju kolovoz, zelene površine, parking-mesta i trotoare. Od početka godine u 490 postupanja komunalnih milicionara napisano je 329 prekršajnih naloga uličnim prodavcima, potvrdili su nam u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije.

УЛИЧНИ ПРОДАВЦИ НЕ ПОСУСТАЈУ: Комунална милиција од почетка 2021. године је написала 329 прекршајних налога

Roba je izložena na trotoarima

Kako su nam rekli u nadležnom sekretarijatu, mali buvljaci najčešće "rade" u Bloku 45, Borči, Vidikovcu, kod Cvetkove, Kvantaške i pijace na Zelenom vencu. Ulični prodavci svakodnevna su slika u Borči, ali najveći broj njih izađe preko vikenda.

- Smetaju mi iz razloga što zauzmu deo trotoara i ulice pa je izuzetno teško proći automobilom, a i pešaci se "sudaraju". Osim toga, neretko se dešava da kada se prodaja završi, iza njih ostane đubre - kaže Jovana A. iz Borče.

U skladu sa odlukom o Komunalnom redu zabranjeno je prodavati robu na javnim površinama, odnosno izvan prodajnog objekta. Komunalna milicija svakodnevno obavlja kontrolu ulične prodaje.

- Tokom prošle godine izlazili smo na teren 5.145 puta, od kojih je 1.840 po prijavi građana, i izdali smo 3.771 prekršajni nalog. Najviše postupanja komunalnih milicionara bilo je na teritoriji Novog Beograda, Zvezdare i Zemuna - rekli su u Sekretarijatu.

Kako je za rešavanje ovog problema potrebno angažovanje više nadležnih organa, građani se osim Komunalnoj miliciji mogu obratiti i opštinskim komunalnim inspekcijama, Sektoru za komunalni inspekcijski nadzor, kao i Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

KAZNE OD 15.000 DO 150.000

KAZNU od 150.000 dinara platiće pravno lice za prekršaj člana Odluke kojim se zabranjuje trgovina na ulici. Preduzetnici će morati da izdvoje 75.000 dinara, a fizička lica 15.000. Osim kazne, komunalni milicionar, opštinski ili gradski komunalni inspektor uličnim prodavcima izdaju i prekršajne naloge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju