KOMŠIJSKI ODVOD POTOPIO PARKING: Nelegalna kanalizacija izliva se u dvorišta zgrada u Matice Srpske

S. B. MILOŠEVIĆ

17. 03. 2021. u 07:52

FEKALIJE iz nelegalne kanalizacije preplavile su parking i ulaz u zgrade u ulici Matice srpske br. 97, 97A, 99 i 99A.

КОМШИЈСКИ ОДВОД  ПОТОПИО ПАРКИНГ: Нелегална канализација излива се у дворишта зграда у Матице Српске

Foto Arhiva

Zaraza preti stanarima koje uglavnom čine porodice sa malom decom, jer se otpadne vode raznose po stepeništu zgrade, obući, ali se i slivaju niz ulicu. Stanari su nemoćni, a sve gradske službe i inspekcije kojima su se obratili nisu mogle da reše njihov problem. Čelnici GO Zvezdara, posle dva meseca, ipak su našli rešenje i u petak bi trebalo da počne sanacija.

Foto Arhiva

U šaht kišne kanalizacije ovih zgrada, koje su uknjižene, nedavno je počela da se uliva fekalna kanalizacija susednih višespratnica. Investitor nije dobio legalan priključak na kanalizaciju, pa ju je sproveo nelegalno u komšijske kišne cevi.

- Čim padne kiša, ili se kišni odvodi zapuše, fekalije se izlivaju po parkingu i igralištu za decu. Institucije grada ostaju neme na naše apele. Nema kome nismo pisali i žalili se.Zgrade koje se nalaze na parcelama 2189/4, 2189/5, 21789/6, 3595/8, 2178/8 trebalo bi da svoju fekalnu kanalizaciju preusmere na kanalizacioni kolektor na obližnjoj parceli - kaže upravnik zgrade Đorđe Milinković.

MUKA I U RADMILE SAVIĆEVIĆ

I ŽITELjI Ulice Radmile Savićević u Mirijevu imaju isti problem o kojem su "Novosti" već izveštavale. Nelegalno priključena kanalizacija već mesecima sliva se niz kolovoz u njihovoj ulici. I žitelji ovog dela grada problem su prijavljivali po nekoliko puta, na adrese svih gradskih službi koje bi mogle da budu nadležne. Objekat koji je na "divlje" priključen na mrežu i neke šahte, zagorčava život stanarima jer se smrad širi svuda naokolo.

Beogradski vodovod i kanalizacija konstatovali su da je potrebno razdvojiti ova dva tipa kanalizacije radi trajnog rešenja. Kažu i da objekti u Ulici Matice srpske 93B, 93I,93G i 95A i 95V nemaju priključke JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

- Naše preduzeće nije nadležno za rešavanje ovog komunalnog problema. Potrebno je da se obratite investitoru i nadležnom organu koji je izdao upotrebnu dozvolu za pomenute objekte - kažu iz "Vodovoda" u odgovoru stanarima.

Foto Arhiva

Iz opštine Zvezdara a povodom prijave, upravniku zgrade stiglo je obaveštenje da je dužan da sa kolegama upravnicima okolnih višespratnica reši problem izlivanja otpadnih voda na javnoj površini.

Ipak, posle dvomesečne muke, rešenje se nazire.

- Opština Zvezdara je odlučila da to reši - kaže za "Novosti" predsednik GO Zvezdara

Vladan Jeremić.

- Žao mi je što je izlivanje fekalija trajalo duže od dva meseca. Opština za taj problem nije nadležna, ali ne možemo da dopustimo da fekalije teku ulicom. Napokon smo našli modus i verujem da ćemo do petka krenuti u sanaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili