KOMPLEKS GRADE OD PROLEĆA 2022: "Milenijum tim" na Zvezdari pravi stanove i sedište Instituta "Goša"

S. B. M.

11. 03. 2021. u 09:21

GRADNjA stambeno-poslovnog kompleksa na mestu sadašnjeg Instituta "Goša" na Zvezdari trebalo bi da počne na proleće sledeće godine.

КОМПЛЕКС ГРАДЕ ОД ПРОЛЕЋА 2022: Миленијум тим на Звездари прави станове и седиште Института Гоша

Foto P. Milošević

Trenutno je na javnom uvidu Plan detaljne regulacije (PDR) između ulica Preševska, Batutova, Milana Rakića, kojim se definišu uslovi za gradnju 179 stanova površine 18.000 kvadrata i 4.477 kvadrata namenjenih komercijalnim sadržajima.

Inicijativu za izradu PDR podneo je Institut "Goša", koji je privatizovan 2018. godine i prodat kompaniji "Milenijum tim".

ŠKOLUJU DEFICITARNI KADAR

ZAPOSLENI u Institutu "Goša" bave se ispitivanjem materijala i obukom zavarivača, kadra koji trenutno nedostaje na tržištu rada Republike Srbije.

- Imajući u vidu delatnost naše kompanije - izradnja hidrotehničkih objekata, infrastrukturnih objekata, konsalting i građevinski inženjering, odluka o kupovini Instituta "Goša" koji se se bavi naučnoistraživačkim i razvojnim poslovima u oblasti prirodnih i tehničko-tehnoloških nauka, bila je poslovne prirode - kažu u ovoj kompaniji.

Za "Novosti" u ovoj kompaniji kažu da je upravna zgrada Instituta "Goša" u Ulici Milana Rakića stara više od 40 godina i u veoma je lošem stanju, što nikako ne odgovara standardima modernog poslovnog prostora.

- Institut "Goša" sada posluje na dve adrese - u Beogradu i u Smederevskoj Palanci. Na beogradskoj adresi nalazi se samo mali administrativni deo, koji će, kada za to dođe vreme, biti izmešten na lokacije na kojima se nalazi naša kompanija. "Milenijum tim", kao vlasnik Instituta, na prostoru sadašnje stare upravne zgrade izgradiće stambeno-poslovni kompleks. Gradnja će trajati 36 meseci. Na mestu sadašnje upravne zgrade izgradićemo novo i modernije sedište Instituta. To znači da ništa ne rušimo i ne uništavamo, već investiramo i gradimo modernije i bolje, što smatramo strateškim ciljem i misijom naše kompanije - kažu u "Milenijumu".

Navode i da je delatnost Instituta ostala ista, što je bila njihova obaveza prema Ugovoru o privatizaciji, ali i da su nastavili sa razvojem Društva.

- Od 2018. u opremu je investirano 380.000 evra, iako je ugovorom o kupoprodaji obavezna investicija iznosila samo 100.000 evra. Deblokiran je račun preduzeća, koji je u blokadi bio tri godine. Broj zaposlenih povećan je sa 44 na 53, a zarade su redovne i povećane u proseku za više od 30 procenata. Poslovni prihodi u 2020. godini iznose 320.000.000 dinara i uvećani su čak pet puta. Imajući u vidu sve ove činjenice uvereni smo da je kupoprodaja Instituta "Goša" primer dobre privatizacije - pojašnjavaju u kompaniji "Milenijum tim".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZA BAS STANICU JOŠ 20 MILIONA EVRA: Čeka se završetak prve faze radova na autoBuskom čvorištu u Bloku 42