SAMOSTALNI NA JESEN: DZ u Surčinu osam godina posle izgradnje odvaja se od zemunske ustanove

Š. Marović

08. 03. 2021. u 14:26

SURČINSKI Dom zdravlja od septembra će postati samostalan, pošto se u narednih šest meseci očekuje odvajanje od zemunske zdravstvene ustanove.

САМОСТАЛНИ НА ЈЕСЕН: ДЗ у Сурчину осам година после изградње одваја се од земунске установе

Foto V. Danilov

Time će najmlađa beogradska opština, posle više od osam godina, pod svoju ingerenciju staviti zdanje u Ulici braće Puhalović 12.

Kako za "Novosti" priča predsednik Surčina Stevan Šuša, borba da Dom zdravlja postane samostalna ustanova biće privedena kraju, a više od 50.000 žitelja ove beogradske opštine imaće najbolju moguću njegu.

- Ministarstvo zdravlja u narednih mesec dana treba da formira Privremeni upravni odbor, kao i vršioca dužnosti direktora - ističe on. - Zatim sledi niz administrativnih poteza.

- Trenutno je u Domu zdravlja zaposleno 150 ljudi - govori prvi čovek Surčina.

- Ali, najveći problem sa kojim ćemo se susresti posle osamostaljenja jeste manji broj specijalista. Surčinci trenutno moraju na preglede u Zemun kod ORL specijaliste, pedijatra, oftalmologa i neuropsihijatra. Biće potrebno uvođenje u posao određenog broja ljudi, kako bi zdravstvena ustanova mogla da funkcioniše u potpunosti.

POMOĆ ZA VREME KORONE

U Domu zdravlja Surčin je za vreme epidemije napravljena reorganizacija u okviru sedam ambulanti, kako bi se na najbolji mogući način pružila pomoć pacijentima. Tako građani za samo sat mogu da završe celokupnu dijagnostičku proceduru u vezi sa virusom. Takođe, svi zaposleni dobili su po 5.000 dinara pomoći, zbog svakodnevne borbe sa opakom bolešću.

Gradonačelnik Zoran Radojičić takođe je posetio Dom zdravlja, izrazivši zadovoljstvo zbog uređenosti zgrade u kojoj sve funkcioniše baš kako treba.

- Odmah se vidi domaćinski pristup i kada prilazite ovom Domu zdravlja, ali i kada ste u prostorijama - rekao je on.

Ovaj objekat prostire se na 5.000 kvadrata i sagrađen je 2013. godine, a vrednost ulaganja u kompletnu opremu iznosila je oko 30 miliona dinara. Dom zdravlja ima službe za zdravstvenu zaštitu odraslih sa kućnim lečenjem, zaštitu dece, zaštitu žena, polivalentnu patronažnu službu i stomatološku službu sa protetikom, kao i laboratoriju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili