GRAĐANIMA SMETA VANDALIZAM: JKP "Gradsko Zelenilo" od početka godine zabeležilo više od 17.000 poziva

J. Gočanin

08. 03. 2021. u 14:29

OD početka godine Beograđani su se obraćali JKP "Zelenilo - Beograd" tačno 17.200 puta!

ГРАЂАНИМА СМЕТА ВАНДАЛИЗАМ: ЈКП Градско Зеленило од почетка године забележило више од 17.000 позива

Foto Ž. Knežević

Prijave, pitanja i sugestije stižu svakodnevno, od kojih se veliki broj odnosi na dečja i sportska igrališta. Programom redovnog održavanja ovog preduzeća obuhvaćeno je 1.275 dečjih, 419 sportskih, 104 teretane na otvorenom, kao i tri muzička igrališta. Ekipe "Zelenila" trenutno rade na sanaciji parkića za decu u Šavničkoj na Čukarici, Prvomajskoj u Zemunu, u Ulici prvoboraca u Rakovici, dok u Mirijevu saniraju sportske terene.

Osim sugrađana o igralištima brinu i kontrolori ovog javnog preduzeća koji ih svakodnevno obilaze i proveravaju, a najviše oštećenja događa se na Novom Beogradu, Paliluli i Starom gradu.

Poznati i nepoznati počinioci

KAKO su nam objasnili u JKP "Zelenilo - Beograd", kada čuvari i kontrolori zelenih površina ustanove namerno oštećenje rekvizita ili mobilijara na igralištu, oni napišu prijavu. Ukoliko je počinilac poznat, prijava se dalje prosleđuje na adresu komunalne inspekcije, a ako je nepoznat šalje se policiji na dalje postupanje. Komunalna milicija, takođe, može kazniti počinioce ovakvih dela.

- Sredstva koja se odvajaju za popravke oštećenih igrališta su tolika da bi se mogla upotrebiti za izgradnju novih, tamo gde nedostaju. Samo u tekućoj godini dobili smo 346 prijava koje su se odnosile na popravku oštećenih rekvizita za igru dece, 63 na popravku koševa i golova na sportskim terenima, 50 na uništene fitnes rekvizite i 305 žalbi je primljeno u vezi sa oštećenim klupama - kažu u "Zelenilu".

Kako kažu u JKP "Zelenilo - Beograd", igrališta se saniraju tokom cele godine. Tokom 2020. godine obnovljeno je 17 dečjih parkova, sedam sportskih terena, kao i šest teretana na otvorenom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a