RADOJIČIĆ O POŠTOVANJU MERA: Obavljeno 818 kontrola, ispražnjeno 10 objekata, napisano 120 kazni

Tanjug

07. 03. 2021. u 10:46

РАДОЈИЧИЋ О ПОШТОВАЊУ МЕРА: Обављено 818 контрола, испражњено 10 објеката, написано 120 казни

Foto N. Skenderija

GRADONAČELNIK Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je u glavnom gradu tokom vikenda izvršeno 818 kontrola poštovanja epidemioloških mera, da je 10 objekata ispražnjeno i da je naplaćeno 120 kazni.

Radojičić je rekao da od 12 sati u subotu, kada su stupile na snagu pooštrene mere, nije bilo kršenja u ugostiteljskim objektima i da su veći problem žurke u privatnim stanovima.

On je ponovo apelovao da se takve žurke ne organizuju i istakao da je to nedopustivo.

Gradonačelnik je naveo da je individualna odgovornost ključna stvar i da je na svima nama teret da se poštuju propisane mere kako bi se epidemija korona virusa obuzdala.

Radojičić je ukazao na težinu uloge epidemiologa i istakao da je na njihovim leđima ogroman teret i da su pod velikim pritiskom.

On je rekao da se pokušava naći balans između stava lekara i onih koji smatraju da privreda mora da radi.

Gradonačelnik Beograda kaže da razume stav medicinskog dela Kriznog štaba da nisu zadovoljni uvedenim merama jer su oni, prema njegovim rečima, pod pritiskom i žele da pomognu, kao i pod pritiskom svih nas da privreda opstane, ali je ocenio da su njihovi stavovi ispoštovani u dovoljnoj meri.

Radojičić je istakao da se čini da je nađena mera koja zaustavlja dalji rast broja obolelih i da deluje da se epidemiološka kriva zaravnjuje.

On je dodao da bi možda pristup otvaranju bašti ugostiteljskih objekata mogao da bude liberalniji, a da se bude striktiniji kada je reč o unutrašnjosti objekata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)