AUTOBUS 50 BIO NEISPRAVAN: Vozilo posle saobraćajne nesreće na uglu Ustaničke i Bulevara na vanrednom tehničkom pregledu

S. B. MILOŠEVIĆ

19. 02. 2021. u 06:47

POSLE saobraćajne nezgode koja se u sredu oko 19.00 dogodila na uglu Ustaničke i Bulevara kralja Aleksandra na Zvezdari, autobus na linij 50 koji je rušio sve pred sobom poslat je na vandredni tehnički pregled.

АУТОБУС 50 БИО НЕИСПРАВАН: Возило после саобраћајне несреће на углу Устаничке и Булевара на ванредном техничком прегледу

Foto Petar Milošević

Šofer je, posle iberture ili ubrzanja, izgubio kontrolu nad vozilom koje se nekontrolisano kretalo, oštetivni nekoliko parkiranih automobila i zaustavivši se tik ispred izloga prodavnice. Srećom, putnika nije bilo u vozilu.

Kako kažu u Sekretarijatu za javni prevoz za "Novosti", rusko vozilo marke Liaz je prvu registraciju imalo u septembru 2011. godine.

- Autobus je posle nezgode bilo u voznom stanju i trenutno se nalazi na vanrednom tehničkom pregledu. Nadležni organi sprovode istražni postupak - navode u Sekretarijatu.

U privatnom prevozniku "Unakop" nisu želeli da komentarišu nezgodu od srede, kao ni da kažu koliko godina ima vozač koji je bio za volanom autobusa i u kakvom je zdravstvenom stanju posle šoka koji je doživeo.

OČIŠĆENO Mesto incidenta na Zvezdari, Foto Petar Milošević

Kako je navedeno u saopštenju Sekretarijata vozilo je dobilo ubrzanje, a u autobusu nije bilo putnika jer se u trenutku nezgode kretalo sa okretnice ka prvom stajalištu.

Kako se pretpostavlja, shvatajući da motor ubrzava, vozač je umesto desno niz Ustaničku, skrenuo levo uzbrdo ka Bulevaru kralja Aleksandra kako bi uspon usporio vozilo. Pravo je čudo što niko nije povređen, pošto na trotoaru na mestu gde je autobus udario ima nekoliko lokala i tuda uvek prolaze pešaci. Sreća je i što je vozač lakše povređen, pošto je autobus, u pokušaju vozača da ga zaustavi, udario u nekoliko parkiranih automobila, oborio dva drveta i uličnu banderu! Od siline udarca, "škoda" je udarila u izlog prehrambene radnje.

BEZ KOMENTARA

Vozači autobusa sa okretnice u Ustaničkoj nisu želeli da komentarišu nezgodu.

Nisu želeli da kažu ni kako je njihov kolega posle pretrpljenog stresa.

Ovo je prvi put da vozilo ove ruske marke, staro pritom deceniju, dobije ubrzanje, ako je to zaista bi uzročnik nezgode.

Zbog sumnje na iberturu, posle serije incidenata tokom 2018. i 2019. godine, povučeno je 25 autobusa turskog proizvođača "Temsa" maja 2019. u vlasništvu privatnog prevoznika "Ariva".

Foto Petar Milošević

Posle izmena na softveru i zamena kablovskih snopova vraćeni su na ulice. Prvi incident zabeležen je u Mirijevu, a nekoliko nedelja kasnije na Slaviji. Okidač za povlačenje vozila bila je nesreća koja se dogodila na liniji 20 u Ustaničkoj. Zbog navodne iberture i autobus GSP na liniji 77, vozilo turske firme BMC, udario je u vozilo na liniji 40A. Poslednja nezgoda u nizu zdogodila se jula prošle godine. Autobus na liniji 48 koji je kretao sa okretnice, dobio je ubrzanje i udario ženu koja je čekala polazak. Vozilo je turske kompanije Guleryuz, u vlasništvu prevoznika "Lekon".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)