BEZ ULIČNOG SVETLA I TROTOARA: Radovi na izgradnji drugog dela Dunavske ulice treba da gotovi na proleće

S. B. M.

27. 01. 2021. u 06:47

REKONSTRUKCIJA Dunavske ulice uveliko je u toku, a planirano je da radovi na izgradnji drugog dela saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom budu završeni krajem proleća.

БЕЗ УЛИЧНОГ СВЕТЛА И ТРОТОАРА: Радови на изградњи другог дела Дунавске улице треба да готови на пролеће

Foto M. Anđela

U međuvremenu, stanari su počeli da se useljavaju u stambeno-poslovni kompleks K-Distrikt. Trotoara nema, kao ni uličnog osvetljenja, pa je kretanje ovuda nemoguće.

Kako navode u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, radovi na rekonstrukciji Dunavske ulice odvijaju se saglasno ugovoru o opremanju građevinskog zemljišta u cilju fazne izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa K-Distrikt.

UGROŽENA BEZBEDNOST PEŠAKA

SUGRAĐANI koji prolaze ovuda, a koji stanuju u zgradama na Dunavskom keju i koriste stajalište linije 26 u ovoj ulici žale se da je problem i što nema pešačkog prelaza, makar privremenog.

Automobili i kamioni ovuda voze velikom brzinom, pa je nezgodno prolaziti ovuda i danju, a kamoli noću.

- Ugovorom je predviđena izgradnja saobraćajnice Dunavska sa pripadajućom infrastrukturom u dužini od oko 470 metara, zatim rekonstrukcija kišne kanalizacije u Tadeuša Košćuška, kao i izgradnja hidrotehničke infrastrukture u Bulevaru vojvode Bojovića. Projektom rekonstrukcije saobraćajnice predviđeno je da stubovi javne rasvete u Dunavskoj ulici budu uklonjeni kako bi se omogućilo preusmeravanje vozila na dve nove vozne trake, u cilju omogućavanja stalnog odvijanja saobraćaja kroz Dunavsku ulicu. Novi stubovi javne rasvete biće izgrađeni u okviru rekonstrukcije drugog dela saobraćajnice - navode u Direkciji.

Planirano je da radovi na izgradnji drugog dela budu gotovi krajem proleća. Tada će ponovo zasvetleti deo Dunavske ulice, od Ulice Tadeuša Košćuška do Bulevara vojvode Bojovića.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!