SANIRAĆE 230 SPOMENIKA: JKP "Pogrebne usluge" raspisalo tender za izvođenje radova na pet počivališta

G. N.

17. 12. 2020. u 08:26

NESTABILNI nadgrobni spomenici na pet prestoničkih počivališta biće sanirani u narednom periodu. JKP "Pogrebne usluge" raspisalo je javnu nabavku za izvođenje građevinskih radova ovim povodom.

САНИРАЋЕ 230 СПОМЕНИКА: ЈКП Погребне услуге расписало тендер за извођење радова на пет почивалишта

Na Novom groblju obnovu zahteva 113 obeležja / Foto M. Anđela

Posao će po završetku konkursa biti obavljen na otvorenim grobljima Nova Bežanija, Orlovača, Lešće i Zbeg, kao i na Novom groblju. Zainteresovane firme imaju rok do 23. decembra da odgovore na poziv.

Posle pregleda stanja nadgrobnih mermernih obeležja, ustanovljeno je da je potrebna hitna popravka na ukupno 230 spomenika.

Samo na Novom groblju sanaciju zahteva njih 113. Predmet javne nabavke sanacije neankerisanih spomenika jeste rekonstrukcija grobnica trećeg, četvrtog i petog reda.

- Demontažu spomenika treba izvršiti pažljivo kako ne bi došlo do oštećenja, i odložiti ga na bezbedno mesto do ponovne postavke - piše u javnom pozivu. - Ukoliko se dogodi šteta, izvođač radova mora da sanira ili zameni oštećene delove o svom trošku.

CENTRALNO I TOPČIDERSKO GROBLjE

JKP "Pogrebne usluge" je početkom ovog meseca raspisalo javnu nabavku za isti posao, s tim što je sanacija spomenika bila predviđena za Centralno, Banjičko, Topčidersko i Zemunsko groblje. Kako je tada ustanovljeno, popravka je neophodna na ukupno 105 nadgrobnih obeležja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri