VATRA UNIŠTILA DVA STANA: Detalji požara koji je tokom noći izbio u Gročanskom naselju Leštane

J. D.

11. 12. 2020. u 09:52

U GROČANSKOM naselju Leštane tokom prethodne noći izbio je požar na krovu jedne stambene jedinice, a vatra je zahvatila i potpuno uništila dva stana.

ВАТРА УНИШТИЛА ДВА СТАНА: Детаљи пожара који је током ноћи избио у Грочанском насељу Лештане

Foto V. N.

Povređenih, na svu sreću, nije bilo, ali je pričinjena veća materijalna šteta. Brzim delovanjem vatrogasnih ekipa sprečeno je da se vatra proširi i na ostale stanove, a šta je uzrok izbijanja požara, zasad još nije poznato. Vatrena stihija je potpuno uništila domove petočlane i tročlane porodice, među kojima su i mala deca. Izgorele su instalacije, nameštaj, odeća i obuća, a oštećen je i krov same zgrade.

Foto V. N.

 

- U narednom periodu Opština će ugroženim porodicama pružiti pomoć u skladu sa svojim mogućnostima, budući da su ove porodice izgubile krov nad glavom - rekli su nadležni iz GO Grocka. - Potrudićemo se da im se što pre obezbedi pomoć.

Pre samo mesec dana sličan požar desio se u naselju Vinča, kada je bez doma ostalo deset osoba. Opština je tada donela odluku da se dodeli jednokratna pomoć u iznosu od 50.000 dinara za svaku osobu, a obezbeđena su i osnovna sredstva za higijenu, hrana, odeća i obuća.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini