ISUŠUJU FEKALNO JEZERO: Ekološkom problemu između Kumodraža, "Stepe" i Braće Jerković nazire se kraj

M. S.

27. 10. 2020. u 10:51

STANOVNICI voždovačkih naselja Kumodraž, Braće Jerković i Stepe Stepanović, gde se formiralo fekalno jezero, koje im je godinama zadavalo problem zbog neprijatnih mirisa, gomilanja insekata, pa i kreketanja žaba, napokon će biti saniran.

ИСУШУЈУ ФЕКАЛНО ЈЕЗЕРО: Еколошком проблему између Кумодража, Степе и Браће Јерковић назире се крај

Neće biti neprijatnih mirisa i gomilanja insekata

Nadležne ekipe obišle su u ponedeljak ovu lokaciju i obećale da će jezero biti ispumpano i biće uređen sliv Kumodraškog potoka.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju, "Beogradvoda" i Opština Voždovac traže rešenje za ovaj ekološki problem.

- Bara sa otpadnim vodama koja je formirana između tri voždovačka naselja "Kumodraž", "Stepa Stepanović" i "Braće Jerković" zadaje svakodnevne muke građanima i ovaj problem će bit rešen trajno - navode u GO Voždovac.

Kako su "Novosti" ranije pisale, jezero se formiralo na neuređenom delu Kumodraškog potoka. U potok se, na uzvodnom delu koji prolazi kroz Kumodraž, upušta nekoliko neuslovnih i nelegalnih linija interne fekalne kanalizacije. Njih za odvođenje upotrebljenih voda koriste stambeni objekti izgrađeni u ulicama u kojima nema izvedene gradske kanalizacione mreže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna