ZEMUNSKI KEJ ĆE ZABLISTATI U PUNOM SJAJU: Planirana velika rekonstrukcija šetališta, Zemun postaje veliko gradilište (FOTO)

S. VIDAČKOVIĆ

24. 10. 2020. u 08:05

REKONSTRUKCIJA Keja oslobođenja u Zemunu počeće sledeće godine, poput Savskog keja i Sava promenade, posle čega će on zablistati u punom sjaju.

ЗЕМУНСКИ КЕЈ ЋЕ ЗАБЛИСТАТИ У ПУНОМ СЈАЈУ: Планирана велика реконструкција шеталишта, Земун постаје велико градилиште (ФОТО)

Foto: P. Milošević

Grad će, zajedno sa JP "Srbijavode" nastaviti da gradi novi kej sve do Pupinovog mosta, takođe tokom 2021. Osim toga, u toku je projektovanje pešačko-biciklističkog mosta od Lida do Keja oslobođenja, što će biti završeno za godinu dana, kako bi 2022. godine počela izgradnja mosta.

KOMANDA RATNOG VAZDUHOPLOVSTVA

NA SASTANKU je dogovoreno da tokom naredne godine Grad završi projekat rekonstrukcije Komande ratnog vazduhoplovstva, koja bi konačno trebalo da bude obnovljena. Još tokom 2019. godine raspisan je tender za izradu tehničke dokumentacije, koja se još uvek radi. Projekat rekonstruisanja zgrade koja je značajno oštećena u bombardovanju 1999. godine, najavljivan je još pre tri godine. Bilo je reči i da će fasada biti obnovljena minulog februara, ali to se nije desilo.

Ovo je juče najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić tokom obilaska Zemuna, gde je sa novoizabranim rukovodstvom razgovarao o budućoj saradnji i zajedničkim projektima. Tom prilikom, on je istakao da će ova opština i naredne godine biti veliko gradilište, bez obzira na smanjene prihode koji su rezulatat ekonomskih posledica prouzrokovanih pandemijom virusa korona.

- Sledeće godine počećemo da radimo i garažu na platou ispred KSC "Pinki", što je značajno za građane imajući u vidu da u ovom delu grada nema garaže - rekao je zamenik gradonačelnika. - Osim toga, pokušaćemo sa privatnim vlasnicima "Pinkija" da rešimo problem, da ga Grad preuzme zato što sada propada i treba da bude vraćen Zemuncima.

Foto: P. Milošević

PROJEKTI

Predsednik Opštine Gavrilo Kovačević je rekao da je vrlo zadovoljan sastankom.

- Imali smo konkretne predloge i ideje, a neke od njih smo već i počeli da realizujemo. U narednom periodu očekujem da preciziramo bliže rokove. Osim velikih tema i projekata koji se rade, razgovarali smo i o manjim, svakodnevnim problemima, rekonstrukciji dela Novogradske ulice, načinu kako da pomognemo sugrađanima u Ulici Milana Uzelca gde zgrada tone, a takođe i o projektovanju i proširenju Batajničkog druma. Bilo je reči i o fabrici za prečišćavanje vode, problematici groblja u Batajnici i Ugrinovcima.

On je istakao da je završena rekonstrukcija Spirtine kuće, odnosno Zavičajnog muzeja Zemuna. Prema njegovim rečima, to je veoma važno zato što Zemun ima svoju istoriju i bila bi sramota da ta kuća toliko godina ne bude obnovljena.

- Obnova Glavne ulice u Zemunu počinje za dve godine, kada će biti završen i Kej oslobođenja. Planiramo da ispred zgrade opštine podignemo spomenik Branku Pešiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna