RUPE NA PUTU BIĆE PROŠLOST: Ekipe JKP "Beograd put" započele su kompletnu sanaciju saobraćajnice koja spaja Boljevce i Obrenovac

Š. Marović

19. 10. 2020. u 13:19

REKONSTRUKCIJA državnog puta Pećinci - Obrenovac, deonice od Boljevaca do Obrenovca trajaće naredna dva i po meseca. Radnici "Beograd puta" angažovani su na poslu koji će "Puteve Srbije" koštati blizu 153,1 milion dinara, a ova saobraćajnica biće potpuno zatvorena za saobraćaj dok se kompletni radovi ne završe.

РУПЕ НА ПУТУ БИЋЕ ПРОШЛОСТ: Екипе ЈКП Београд пут започеле су комплетну санацију саобраћајнице која спаја Бољевце и Обреновац

Vozači su se žalili na kvalitet kolovoza / Foto Fejsbuk/G.Vesić

Trenutno se na gradilištu struže stari asfaltni sloj, koji je u prethodnim godinama pretrpeo velika oštećenja. Rupa je bilo na svakom koraku, pa su vozači često upadali u velike nevolje.

- Koliko je ova deonica bila u katastrofalnom stanju pokazuje podatak da je sve vreme na njoj bio dežuran mehaničar, ukoliko vozači upadnu u brojne rupe i oštete svoje automobile - kaže za naš list predsednik Surčina Stevan Šuša. - Ranije za rekonstrukciju nije bilo dovoljno novca, ali su "Putevi Srbije", pod čijom je brigom ovaj deo kolovoza konačno prikupili sredstva za njegovu sanaciju. Tako da će za dva i po meseca stanovnici ovog dela prestonice konačno dobiti novi asfalt i uređen put.

Ulica će se raditi u dužini od 7,3 kilometra, od Nautičkog sela u Boljevcima do Obrenovačkog mosta. U nekim delovima kolovoz će biti proširen, što će umnogome olakšati protok vozila.

- Sva vozila su do kraja radova preusmerena na auto-put Miloš Veliki, odnosno na Surčinsku petlju - objašnjava Šuša. - Posle skidanja asfalta, biće nasuto 20 santimetara tucanika. U delovima gde se taložila velika količina vode posle svake kiše, a u blizini je i reka Sava, putari će uraditi dodatnu sanaciju, kako se to više ne bi dešavalo. Ostaje još da se uradi obrenovački most, koji je takođe u lošem stanju, ali i da se popravi rasveta, jer trenutno ne radi.

Zbog zatvaranja ulice doći će i do izmena u režimu saobraćaja autobuskih linija 860I i 904, koje će se na staru trasu vratiti posle završetka radova.

Autobusi 860I i 904 voziće drugom trasom zbog radova / Foto Fejsbuk/G.Vesić

TRG DOBIJA RASVETU I MOBILIJAR

PORED sanacije bitne saobraćajnice, Boljevci će do Nove godine dobiti i dugo očekivani trg. Popločavanje je završeno, ostaje da se uredi rasveta i postavi nov mobilijar. Takođe, pošto se tu nalazi i glavna raskrsnica za ovo surčinsko naselje, radnici "Beograd puta" postaviće i novi asfalt.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!