NAKON što su drugi put za godinu dana poskupele usluge JKP "Gradska čistoća", a pritisak da cena struje opet "skoči", nameti na mesečni kućni budžet Beograđana samo rastu.

Srbijo Zuta kuco

19.10.2020. 10:30

Vec su nam potrosili "povecanje" penzija koju ce (penzioneri koji prezive januar) primiti u februaru. Do tada ce jos mnogo toga poskupeti. Poskupela je hrana. Realno, penzije ce biti nize nego pre godinu dana. Ta vasa "svajcarska" formula je lopovska

Sladjana

19.10.2020. 10:32

Pa Javna preduzeca stalno povecavaju svoju cenu usluga, bez ikakve ekonomske racunice. Niko ne zna ni koliko ima zaposlenih, niti kolike su im plate, a svi znamo da se tamo jako malo radi i da oni u proseku rade 2 sata od 8 sati, sem onih radnika koji su na terenu. Niko od njih ne radi subotom i nedeljom. Opet samo terenci i samo oni treba da dobiju povecanje plate. Dok se ne uspostave platni razredi, i ne prebroji koliko ima zaposlenih,ne treba da bude nikakvog poskupljenja usluga. Pogledajte samo koliko ima sudija, tuzilaca, notara, izvrsitelja. Odrase nam kozu s ledja. A procesi za ostvarenje prava traju decenijama, ne godinama . To sve u Evropi vide i ne otvaraju poglavlja dalje dok se ne resi problem pravosudja. To je isto kad biste hteli da upisete fakultet, a niste zavrsili srednju skolu.

Nja

19.10.2020. 14:00

@Sladjana - Ne samo to, nego ajde da gledamo sa strane nas stanovnika. Ko nama uskladjuje plate sa svim tim poskupljenjima koji vise nisu jednogodisnji, nego i po dva/tri puta u godini. Da li neko racina koliko mi imamo potrebe za povecanjem plate. Prosto, svi gledaju neke potrebe, a narod ko sisa. Tako i sa koronom, tako sa svime ostalim. Hocemo li vise prestati trpeti ovakav teret i jos svasta nešto ...?