VREMEŠNI, A NAJMODERNIJI: JKP "Gradsko stambeno" odabralo: najlepši je ulaz u Luke Vojvodića 49 u Rakovici

I. B.

03. 10. 2020. u 07:39

ULAZ "zgrade sa dušom" u Luke Vojvodića 49, kako je zovu stanovnici opštine Rakovica, u petak je proglašen najlepšim u Beogradu.

ВРЕМЕШНИ, А НАЈМОДЕРНИЈИ: ЈКП Градско стамбено одабрало: најлепши је улаз у Луке Војводића 49 у Раковици

Stanari zgrade u Rakovici

Pobednička višespratnica je kao nagradu od JP "Gradsko stambeno" dobila nove poštanske sandučiće, oglasnu tablu, dezobarijeru, otirače, kao i krečenje zgrade, a svaki stanar poklon-paket.

- Reč je o radničkoj zgradi u kojoj žive vremešni sugrađani, mnogo stanara je u devetoj deceniji života. Ali to nikako ne smanjuje njihov entuzijazam i želju da nešto učine za svoju stambenu jedinicu - rekao je potparol JP Gradsko Stambeno Igor Ćurčić. - Iako nisu imali mnogo sredstava, uspeli su da od zapuštene površine ispred ulaza naprave zelenu oazu. Takođe, ono što nas je oduševilo je to da se svi međusobno pomažu.

Upravnik zgrade Miodrag Mladenović smatra da oni nisu stambena zajednica, već "stambena porodica" koja se oko svega dogovara. Redovno organizuju akcije sređivanja dvorišta, održavaju sastanke i sakupljaju mesečnu članarinu kako bi obezbedili novac za nova ulaganja. Iako imaju finansijskih problema, trenutno im je prioritet da ugrade novi lift.

JP "Gradsko stambeno" već desetu godinu zaredom organizuje ovaj konkurs sa ciljem da smanje otuđenost među ljudima i unaprede komšijske odnose.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!