BAŠTA restorana u Sremskoj ulici "okupirala" je trotoar i preprečila put pešacima koji se ovim putem kreću svakodnevno ka Zelenom vencu ili u pravcu Knez Mihailove. Vlasnik lokala je dobio dozvolu za postavljanje bašte, ali se ipak oglušio o propise i proširio prostor čak i na deo kolovoza, pa ogradu i zelene žardinjere sugrađani moraju da zaobilaze.

Boki

12.08.2020. 10:32

U Kralja Petra 55, “Tulum 55” zauzeo ceo trotoar a nema nikakvu dozvolu za baštu - niti može da je ima jer je trotoar suviše uzan. Preko dana izbaci par stolova uza zid, “da se Vlasi ne dosete” a uveče zauzme ceo trotoar into bez poštovanja mera za zaštitu od Covid19, načičkani gosti ko na fudbalskoj utakmici, a Komnalna i Inspekcije samo zaobilaze to leglo zaraze i vanpravno zauzece javne površine

DeccaPAS

12.08.2020. 12:57

Ista situacija je i sa novim kafeom na uglu Braće Baruh i Mike Alasa, gde čak komunalna sedne da se odmori i osveži, malo namršti prolaznicima, u bašti kafea, na tom bezpravno uzurpiranom kompletom trotoaru. A prolaznici moraju da idu ulicom. Sramota.

buki

12.08.2020. 18:06

U Obrenovcu isto, čovek zauzeo ceo trotoar, samo što bašta nije ograđena pa može da se prođe. Onaj ko neće da vrcka između stolova, mora da pređe ulicu jer tu nije pešačka zona. I ode moj drug Pera, koji je inače pravnik, da to prijavi u komunalnu inspekciju. Znate šta su mu rekli? Da nije njihova nadležnost jer vlasnik uopšte nema prijavljenu baštu, a oni su tu da dovedu u red i omoguće prolaz kroz ove koji su prijavljene. Borio se Pera, ali je na kraju odustao. Promeni se i vlast 2014, a bašta i dalje radi.