NADAJU SE I POPUSTU NA "INFOSTAN": Korisnici KARTICE "Tri plus" čekaju subvencije i na plaćanje računa

M. STANOJKOVIĆ

10. 08. 2020. u 08:36

PORODICE sa troje ili više dece, korisnici kartice "tri plus", uskoro bi mogli da dobiju još jedan u nizu popusta, na račune za "Infostan" u iznosu od 30 odsto.

НАДАЈУ СЕ И ПОПУСТУ НА ИНФОСТАН: Корисници КАРТИЦЕ Три плус чекају субвенције и на плаћање рачуна

Foto privatna arhiva

Ovo gradsko preduzeće uputilo je predlog da se izmeni gradska odluka i ova kategorija građana uvrsti među ostale koji već imaju pravo na subvencije na plaćanje komunalnih usluga. Sledeći je na potezu Grad.

JKP "Infostan tehnologije" i ranije je pokazalo inicijativu da se priključi ovom programu, ali je bilo neophodno da se pronađe adekvatan model, kao i da se sva gradska preduzeća, koja su u sistemu, saglase. Sada su zahtev poslali Gradu, koji bi trebalo da ga razmotri, a potom da se odluka uvrsti na dnevni red sednice Skupštine grada i na nekoj od narednih nađe pred odbornicima.

Foto privatna arhiva

- Poslali smo inicijativu za dopunu interventnih mera zaštite najugroženijih građana gradskoj upravi, koja se odnosi na omogućavanje porodicama koje imaju troje i više maloletne dece da ostvare pravo na subvencionisanu cenu komunalnih usluga u iznosu od 30 odsto - kažu za "Novosti" u "Infostanu". - Na taj način bi se omogućilo da više od 34.000 porodica u Beogradu plaća umanjene račune. Nadležni organi koji donose Odluku o izmeni interventnih mera zaštite najugroženijih građana razmotriće predlog našeg preduzeća.

PRIJAVA I DALjE U TOKU

PRIJAVLjIVANjE za izdavanje kartice "tri plus" počelo je početkom juna, a prve povlastice izdate su sredinom juna. Svi oni koji se tada nisu prijavili, mogu to da učine na šalterima gradskih preduzeća i tokom cele godine. Do sada se u akciju u Beogradu uključilo oko 100 firmi.

Pre nego što se projekat "Tri plus" proširio na Beograd, predstavnici ove akcije i gradskih preduzeća sastali su se kako bi razmotrili koje popuste mogu da ponude. Do sada se jedino uključila "Gradska čistoća" koja je ponudila 50 odsto na uslugu pražnjenja septičkih jama. Međutim, ukoliko ovaj predlog prođe, građani, koji su u sistemu objedinjene naplate, kroz račun za "Infostan" ostvarili bi popuste na vodu, odnošenje smeća, struju.

Ovakve pogodnosti na umanjenje računa za komunalije već imaju Novosađani, čije preduzeće "Informatika" već nudi subvencije u iznosu od 30 odsto za roditelje sa troje, četvoro ili petoro dece. Oni koji imaju šestoro, sedmoro ili osmoro dece ostvaruju popust od 40 odsto, dok za one brojnije od toga, sledi čak 50 odsto umanjenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri