PARK ĆE BITI SAČUVAN: Opštinari najavili izmenu regulacionog plana

Š. M.

23. 07. 2020. u 11:34 >> 01:54

GRADSKA opština Vračar potvrdila je da će izmenom Plana detaljne regulacije zelena površina u Ulici Tomaša Ježa na Vračaru ponovo biti proglašena javnom, što znači da će park biti trajno sačuvan.

ПАРК ЋЕ БИТИ САЧУВАН: Општинари најавили измену регулационог плана

Foto: K. Mihajlović

Kako su "Novosti" ranije pisale, izmenom plana iz 1972. godine plac je pre osam godina vraćen privatnom investitoru, koji ga je potom prodao.

Na zahtev stanara ovog dela prestonice koji su se pobunili zbog navodne ideje da će vlasnici deo parka pretvoriti u gradilište, opština je inicirala izmenu Plana područja između ulica Mileševske, Tomaša Ježa, Požarevačke i Radoslava Grujića. Odluku o izmeni donela je Skupština na sednici održanoj 16. juna 2017. godine i Direkcija je izradu plana poverila JUP "Urbanistički zavod Beograd". Procedura izmene Plana detaljne regulacije privedena je kraju, a kako kažu u ovoj lokalnoj samoupravi, u planu je da bude usvojen do kraja godine.

- Paralelno sa ovim postupkom, insistiramo na utvrđivanju odgovornosti opštinskih organa i lica čije je tendenciozno postupanje protiv javnog interesa doveo do ovakvog razvoja događaja - kažu iz opštine Vračar. - Kolika će bahatost prethodne vlasti koštati dovoljno je samo da se navede da izrada Plana košta oko 25.000 evra. Nakon toga sledi eksproprijacija parcele, koja se nalazi u okviru parkovske površine i isplata naknade njenom sadašnjem vlasniku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri