NA "ĆUMUR MEGDANU" 60 MAJSTORA: "Čukarička ferijalna roštiljijada" organizovana juče na Adi Ciganliji 15. put po redu

A. Z. K.

26. 05. 2024. u 06:57

NA Adi Ciganliji juče je održana tradicionalna "Čukarička ferijalna roštiljijada".

НА ЋУМУР МЕГДАНУ 60 МАЈСТОРА:  Чукаричка феријална роштиљијада организована јуче на Ади Циганлији 15. пут по реду

GO Čukarica

Ova manifestacija organizovana je 15. put po redu, a više od 60 ekipa borilo se za titulu najboljeg roštiljdžije. Beograđani su juče bili u prilici da uživaju u festivalu folklora pod nazivom "Čukaričko se kolo vije" i u sportskom takmičenju.

Roštiljijada pod nazivom "Ćumurom sa humorom" počela je juče u 10 časova, a brojni učesnici i posetioci uživali su u sunčanom danu i bogatom programu. Učestvovalo je 60 ekipa koje su od jutra počele sa pripremama kako bi žiri baš njihove specijalitete proglasio za najbolje. Ove godine titulu najboljeg dobila je ekipa KUD "Kolovođa" koja je najbolje pripremila roštilj, a oni su za svoj trud i umeće dobili vredne nagrade. Osim ekipa koje su se borile za prvo mesto, Beograđani koji su juče došli na Adu Ciganliju bili su u prilici da uživaju u veseloj atmosferi i dobrim ukusima. Ovu manifestaciju tradicionalno organizuju Ferijalni savez Čukarice, opština i Turističke organizacije Čukarica. Predsednik ove prestoničke opštine Srđan Kolarić otvorio je roštiljijadu i rekao da ga raduje što svake godine raste broj učesnika i takmičarskih ekipa.

Akcija davanja krvi

NA jučerašnjoj manifestaciji Beograđani koji su došli na Adu Ciganliju bili su u prilici i da pokažu humanost. Organizatori su u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, kao i prethodnih godina, organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi. Osim toga, volonteri Crvenog krsta Čukarica posetiocima su pokazali i kako da nekome pruže prvu pomoć.

- Verujem da svi žele da pokažu svoje umeće u pripremanju roštilja, ali je najvažnije da uživaju u druženju i timskom radu - rekao je Kolarić. - Ovo je postala omiljena manifestacija u našoj opštini, zato ćemo se truditi da dajemo podršku roštiljijadi kako bi ona trajala što duže.

Osim spremanja specijaliteta, organizovano je i sportsko takmičenje, mališani su se družili sa animatorima, a kulturno-umetnička društva takođe su se borila za nagradu.

- Održan je i festival folklora pod nazivom "Čukaričko se kolo vije", a prvo mesto zauzeo je KUD "Čukarica" - rekli su nam organizatori.

U sklopu sportskog takmičenja posetioci su mogli da se oprobaju u nadvlačenju konopca, hodanju na štulama, bacanju kamena s ramena i drugim pomalo zaboravljenim disciplinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)