NA MIRIJEVU IŠČEKUJU PRODUŽENJE SAOBRAĆAJNICE DVA BELA GOLUBA: Adrese u ulici koje nema

Š.M.

10. 05. 2024. u 16:43

ŽITELjI Mirijeva već duže vreme vode borbu da se Ulica dva bela goluba produži, od broja 10 na gore, do ulica Ljubiše Miodragovića i Rudija Čajaveca, odnosno da prođe pored vrtića "Zvončica". Kako su za "Novosti" istakli u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju, na osnovu važećeg plana uređenja za ovu godinu, stvaraju se uslovi za radove.

НА МИРИЈЕВУ ИШЧЕКУЈУ ПРОДУЖЕЊЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ ДВА БЕЛА ГОЛУБА: Адресе у улици које нема

Privatna arhiva

Građani ovog dela prestonice već su organizovali i potpisivali onlajn peticiju da se ova saobraćajnica proširi, što bi rasteretilo i prilaz Osnovnoj školi "Pavle Savić".

- Ulica ne postoji nakon broja 10, iako se ovde nalaze četiri stambene zgrade sa adresom koja se brojevima vodi u nastavku postojeće saobraćajnice - objašnjava za "Novosti" žitelj ovog dela prestonice Lazar Gajović. - To stvara problem svima kada treba da nas pronađu (blizu 200 stanova), da ne govorimo o raznim bezbednosnim rizicima kad padaju kiša ili sneg, kao i o tome da nesavesni vozači parkiraju na način da zagrade kontejnere i onemogućavaju radnicima čistoće da ih isprazne. Ili, pak, stanu nasred sada improvizovanog prolaza koji vodi do više od 50 garažnih mesta, kao i do ulaza u stambeni kompleks.

Ujedno, ovom ulicom deca idu u školu i nije bezbedno da se provlače između automobila, a svakako je neophodno povezati je sa okolnim ulicama, jer bi saobraćajno spojila veliku osmoletku i vrtić.

Što skoriji završetak radova na produženju ulice, kako ističu stanari, bitno bi doprineo povećanju kvaliteta života za bar 1.000 ljudi koji žive u okolini.

- Važećim programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2024. godinu, koji je usvojio Privremeni organ Grada Beograda, planirane su aktivnosti na pripremi za sprovođenje javne nabavke za izvođenje radova na izgradnji saobraćajnice Dva bela goluba. - rekli su u Direkciji. - Takođe, i za deo saobraćajnice Ljubiše Miodragovića sa pripadajućom infrastukturom. Više podataka o izgradnji biće dostupno posle objavljivanja javne nabavke.

Rastinje i drveće

NA delu Ulice dva bela goluba koji bi trebalo da se produži, sada se nalaze rastinje, zemlja i visoko drveće. Tu su i kontejneri za odlaganje otpada, a neretko se uz taj deo parkiraju automobili. Ovde se neretko može videti i razbacano smeće, koje tu završi iz obližnjih kontejnera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (1)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!