KALIGRAFIJA I PRIČANJE PRIČA: Španski institut "Servantes" najavio raznovrsne programe tokom aprila

A. Z. K.

08. 04. 2024. u 16:59

IZLOŽBE, radionice za decu i odrasle, filmski i čitalački klubovi i tematske šetnje očekuju Beograđane tokom aprila u organizaciji Instituta "Servantes".

КАЛИГРАФИЈА И ПРИЧАЊЕ ПРИЧА: Шпански институт Сервантес најавио разноврсне програме током априла

promo

Ljubitelji kaligrafije od ponedeljka će biti u prilici da učestvuju na radionici u biblioteci "Hose Jero".

Organizatori su za čitav mesec najavili brojne zanimljive aktivnosti, pa će tako Beograđani biti u prilici da izučavaju i ustavno pismo. Sledeće subote u podne biće organizovano poslednje stručno vođenje kroz izložbu "Slika i reč, pariska stecišta". U nedelju, 14. aprila od 11 časova, biće organizovana besplatna šetnja sefardskim Beogradom. Šetnja je planirana od sinagoge Sukat Šalom, a tura je deo projekta "Sefardski Beograd", koji jednom mesečno realizuju Jevrejska opština Beograd i Institut Servantes.

Besplatna onlajn projekcija

VIRTUELNI čitalački klub posvećen je izdanju "Odredište: Barselona" i namenjen je svima koji počinju da uče španski jezik. Onlajn filmski klub ovog meseca donosi besplatnu projekciju kultnog španskog filma "Pljačka u tri" reditelja Hosea Marije Forke. Oba kluba prate brojne interaktivne aktivnosti i razgovori, a dostupni su svim članovima biblioteke Instituta "Servantes".

- U susret Svetskom danu knjige planirana je izložba zagonetnog naziva "Pastinski", autora Đuzepea Marije de Ljobeta - saopštili su u Institutu "Servantes". - Na prvi pogled to je priča o jednom stanu u srcu Barselone i njegovim neobičnim stanarima, ali takođe govori i o stambenoj krizi i iseljenjima. Za decu od tri do sedam godina 20. aprila biće organizovana radionica pričanja priče. Ova radionica otvorena je za mališane koji govore srpski ili neki drugi strani jezik. Oni će se kroz niz zanimljivih aktivnosti i igara upoznati sa prvim rečima na španskom.

U četvrtak, 25. aprila u 18.30, u čitalačkom klubu raspravljaće se o nagrađivanom romanu Antonija Munjosa Moline "Zima u Lisabonu". Za ljubitelje društvenih igara rezervisan je 27. april i program pod nazovom "Igrajmo se na španskom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?