U GLAVNOM GRADU ZAVRŠEN PETI CIKLUS AKCIJE "BEBI PARKING MESTO": Isporučena oprema za porodilišta

Š.Marović

19. 03. 2024. u 16:15

U prestonici je nastavljena isporuka medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u okviru petog ciklusa akcije "Bebi parking mesto" koju "Parking servis" sprovodi u saradnji sa beogradskim porodilištima.

У ГЛАВНОМ ГРАДУ ЗАВРШЕН ПЕТИ ЦИКЛУС АКЦИЈЕ БЕБИ ПАРКИНГ МЕСТО: Испоручена опрема за породилишта

Foto: I. Marinković

Ova humanitarna akcija okupila je četiri porodilišta, GAK "Narodni front", Kliniku za ginekologiju i akušerstvo UKCS, KBC "Zemun" i KBC "Zvezdara", ali i rekordan broj prestoničkih vozača.

- Plaćanjem parkiranja po satu ili kupovinom dnevne parking karte, na posebno obeleženim bebi parking mestima, vozači su pomogli JKP 'Parking servis' da tokom 2023. godine prikupi više od pet miliona dinara, koji su, u dogovoru sa beogradskim porodilištima i Skupštinom grada, usmereni u nabavku medicinske opreme neophodne ovim zdravstvenim ustanovama - rekla je Dragana Brdar iz JKP "Parking servis". - U GAK "Narodni front" isporučena je ginekološka stolica za intervencije, Klinika za ginekologiju i akušerstvo UKCS biće bogatija za 25 bolničkih pedijatrijskih kreveta, dok će KBC "Zemun" donacijom dobiti krevete za pregled, stalke za infuziju, ormane za lekove, kolica za lekove, stolove za instrumente za operacionu salu, stolice, paravane i merače pritiska.

KBC "Zvezdara" dobiće ležaj za ultrazvuk, kolica za EKG, terapiju i instrumente, kontejnere za sterilizaciju i mrežaste korpe.

Uručenjem nabavljene opreme, koja se daje na trajno korišćenje porodilištima, završava se peti ciklus akcije 'Bebi parking mesto'. Akcija je počela 2017. godine, kada su bila uključena tri porodilišta, a sredstva su se prikupljala sa devet parking mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!