O GRADNJI METROA U PONEDELJAK NA PRAVNOM FAKULTETU: Predstavljanje projekta "Gradimo METROpolu" - Cilj unapređenje struke i inovaciJAj

Š.M.

16. 03. 2024. u 17:28

PREZENTACIJA projekta izgradnje beogradskog metroa "Gradimo METROpolu" za studente i stručnu javnost održaće se u ponedeljak od 14 sati na Pravnom fakultetu.

О ГРАДЊИ МЕТРОА У ПОНЕДЕЉАК НА ПРАВНОМ ФАКУЛТЕТУ: Представљање пројекта  Градимо МЕТРОполу  - Циљ унапређење струке и иновациЈАј

Foto Novosti

Događaj će otvoriti dekan Zoran Mirković, nakon čega će direktor JKP "Beogradski metro i voz" Andreja Mladenović predstaviti osnove projekta izgradnje. Tribina se održava u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i većeg uključivanja akademske zajednice u projekat izgradnje metroa.

"Beogradski metro i voz" tako nastavlja saradnju sa fakultetima i od ustanova iz prvenstveno tehničke struke proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka. Sve specifičnosti izgradnje metroa zahtevaju angažovanje obučenog kadra, kako tokom početne faze i same izgradnje i izvođenja radova, tako i kasnije za upravljanje i održavanje metro sistema.

Za tok i kvalitetnu realizaciju je ključna uloga fakulteta i celokupnog obrazovnog sistema i uključivanje domaćeg znanja i stručnjaka, navedeno je u saopštenju javnog preduzeća.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave