U BORČI VOZAČIMA NAPISANO 20 KAZNI: Pojedini vozači ne poštuju novu signalizaciju u tri palilulske ulice koje su postale jednosmerne

A. Z. K.

11. 03. 2024. u 16:09

IAKO su novi znakovi postavljeni u tri borčanske ulice, mnogobrojni neodgovorni vozači svakodnevno krše pravila.

У БОРЧИ ВОЗАЧИМА НАПИСАНО 20 КАЗНИ: Поједини возачи не поштују нову сигнализацију у три палилулске улице које су постале једносмерне

Privatna arhiva

Saobraćajna policija nekoliko puta kontrolisala je saobraćaj u ulicama Milana Toplice, Save Mrkalja i Koste Manojlovića, a napisali su čak 20 kazni. Građani koji žive u ovim ulicama revoltirani su zbog nepoštovanja pravila jer zbog kretanja u pogrešnom smeru incidenti su postali učestali.

Privatna arhiva

 

Krajem januara u tri ulice postavljena je nova saobraćajna signalizacija, koja su tri dvosmerne pretvorili u jednosmerne ulice. Međutim, pojedini vozači i dalje ne žele da poštuju pravila pa se svakodnevno kreću u pogrešnom smeru. U prethodnih mesec dana dogodilo se nekoliko sudara, a svađe su postale svakodnevna slika. Saobraćajna policija često kontroliše kretanje vozila u ovom delu Borče.

Promene zbog bržeg protoka

PREMA novim pravilima vozači sada Ulicom Save Mrkalja od Ulice bratstva i jedinstva moraju ići pravcem ka pijaci. Na uglu ulica Save Mrkalja i Milana Toplice postavljen je znak za zabranjen smer, jer je Milana Toplice sada jednosmerna u pravcu ka Save Mrkalja, od Užičke. Ulica Koste Manojlovića sada je regulisana tako da vozači mogu da skrenu u nju iz Save Mrkalja i kreću se ka Užičkoj. Dok je Užička ulica ostala dvosmerna.

- U sklopu redovnih aktivnosti planirano je da pripadnici saobraćajne policije nastave da kontrolišu saobraćaj u ovim ulicama - rekli su za "Novosti" u MUP. - Do sada smo imali samo jedan poziv koji se odnosio na kršenje pravila u ovom delu Borče. Što se tiče kazni koje su propisane za kretanje u suprotnom smeru, vozači koji naprave ovaj prekršaj mogu da plate od 6.000 do 20.000 dinara.

Ove tri ulice nalaze se u blizini pijace i jednog velikog marketa, pa je saobraćaj izuzetno frekventan.

Da podsetimo, pre mesec dana jedna sugrađanka ispričala nam je da je vikendom situacija najgora. Tokom prvog vikenda, nakon postavljanja znakova, nekoliko puta umalo je izbila tuča između onih koji pravila poštuju i onih koji za njih nisu marili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave