SREĐUJE SE ŠKOLA U DUDOVICI: Kompletna rekonstrukcija, radovi do aprila

B.B.

05. 03. 2024. u 15:32

NAKON skoro šest decenija od osnivanja psočeli su radovi na kompletnoj rekonstrukciji OŠ "Mihailo Mladenović Selja" u Dudovici kod Lazarevca. Planirano je radovi budu završen do aprila meseca, a nastava će se odvijati normalno. U narednom periodu planira se sanacija još dve osnovne i jedne srednje škole.

СРЕЂУЈЕ СЕ ШКОЛА У ДУДОВИЦИ: Комплетна реконструкција, радови до априла

Foto: Opštian Lazarevac

Prema rečima Bojana Stevića, predsednika opštine Lazarevac koji je, sa svojim saradnicima obišao školu, rekonstrukcija objekta podrazumeva sanaciju spoljašnje i unutrašnje izolacije, fasade, zamenu stolarije, podova i sanitarnih čvorova.

- Planirano je da radovi na rekonstrukciji ovog objekta, u skladu sa vremenskim uslovima, budu završeni u aprilu mesecu - rekao je Stević. - Nakon sanacije zgrade,, biće sređeno dvorište i postavljene multifunkcionalne podloge. Ubrzo se očekuje početak radova na rekonstrukciji krova na objektu Osnovne škole "Dule Karaklajić" kao i dela krova Tehničke škole "Kolubara", ali i kompletno sređivanje OŠ "Sveti Sava" u Velikim Crljenima.

Stević je navaeo da je, opština uz podršku Grada izgradila dve balon sale i fiskulturnu halu u Rudovcima, a u potpunosti su rekonstruisane škole "Knez Lazar", "Marko Tajčević" i "Vojislav Voka Savić". Pored škole u Dudovici, trenutno se sređuje i OŠ "Slobodan Penezić Krcun" u Junkovcu".

OŠ "Mihailo Mladenović Selja" u Dudovici trenutno pohađa 246 učenika, a direktorka škole Jasmina Veselinović se zahvalila predsedniku opštine i njegovim saradnicima jer radovi na objektu teku planiranom dinamikom. Škola je izgrađena je 1968. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave