I U PADINSKOJ SKELI ČESTO BEZ STRUJE: Žitelji palilulskog naselja ogorčeni zbog lošeg napajanja električnom energijom

S.V.

28. 02. 2024. u 14:00

ŽITELjI palilulskog naselja Padinska skela već duže vreme kubure sa čestim i nenajavljenim isključenjima struje, što im remeti svakodnevni život.

И У ПАДИНСКОЈ СКЕЛИ ЧЕСТО БЕЗ СТРУЈЕ: Житељи палилулског насеља огорчени због лошег напајања електричном енергијом

ARHIVA NOVOSTI

Kvare im se kućni aparati, prekida se nastava u školi, Dom zdravlja ne radi čim nema struje... Poput meštana naselja Šangaj na obodu Zemuna, i stanovnici Padinske skele obratiće se čelnicima opštine da direktno kontaktiraju "Elektrodistribuciju", kako bi ekipe izašle na teren i ojačale energetsku mrežu.

Prema rečima Gordane B., ogorčene sugrađanke iz Padinske skele, u poslednje tri nedelje struja nestaje gotovo svakodnevno i nenajavljeno.

- Poslednjih dvadesetak dana struja stalno nestaje. Nema je po 15 minuta, pola sata... Jednom se desilo da smo ostali bez električne energije oko ponoći i dobili smo je tek sutradan oko 11 časova - priča Gordana. - To utiče na rad naših kućnih aparata i bele tehnike, iskaču nam osigurači... Niko nas ne obaveštava o razlozima, a kad pozovemo EDB niko nam se ne javlja. Kao da smo "slepo crevo" grada, čini mi se kao da se neko igra, isključuje, pa uključuje struju.

Naša sagovornica kaže da je pre nekoliko godina bila slična situacija.

Ima i drugih nedostataka

ČESTI prekidi napajanja strujom nisu jedini problem u ovom delu Palilule. Poznato je da se linija 101, koja saobraća od Omladinskog stadiona do Padinske skele, ne može pohvaliti urednošću, a stanovnici ovog naselja nedavno su i potpisivali peticiju kako bi se u lokalni Dom zdravlja vratili pedijatrijski pregledi vikendom. Osim izostanka pedijatra, iz njihovog Doma zdravlja, koji su izgradili radnici Poljoprivrednog kombinata, otišli su mnogobrojni specijalisti, a novi nisu došli.

- Objašnjavali su nam da uleću ptice u trafostanicu, da je obližnji azil za pse nelegalno priključen na mrežu i da je zato preopterećena... Onda su navodno ojačavali te trafostanice, ali očigledno ništa nije pomoglo.

Isti problem šest meseci mučio je stanovnike naselja Šangaj u Batajnici, koji su se na kraju obratili Opštini, odakle je upućen dopis EPS sa zahtevom da što pre saniraju problem. Posle nekoliko dana, nadležni su reagovali i obećali da će se situacija popraviti postavljanjem novog stuba i rasterećenjem direktnog voda, što bi verovatno rešilo problem i u Padinskoj skeli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)