UGOSTITELJSKI OBJEKAT NA SAVI UKLONJEN IZ TREĆEG POKUŠAJA: "Gusar" otišao u istoriju

Š.M.

23. 02. 2024. u 14:50

UKLANjANjE ugostiteljskog objakta "Gusar" na Savskom keju danas je, posle trećeg pokušaja konačno uspešno završeno. Radnici i građevinske mašine, ali i veliki broj policije i "Belih" obezbeđivali su ovaj događaj, koji je protekao mirno, bez incidenata.

УГОСТИТЕЉСКИ ОБЈЕКАТ НА САВИ УКЛОЊЕН ИЗ ТРЕЋЕГ ПОКУШАЈА:  Гусар отишао у историју

Privatna arhiva

Početkom meseca pokušaji da se ukloni ovaj objekat trajali su od 7 do 14 časova, dok su 12. februara ekipe došle u četiri ujutru. Tada su se nadležni povukli posle par sati. Vlasnik objekta tada je ponovio da nema potrebnog naloga.

- Trebalo bi da dobijemo nalog za uklanjanje od Gradske inspekcije i firme koja se bavi uklanjanjem splavova. Oni uklanjaju plovila, ali "Gusar" to nije. Nadeležnima smo postavili pitanja, koja su nam rekli pravnici da ih pitamo, ali nam niko nije pokazao nikakav papir - izjavio je tada vlasnik objekta.

Ipak, danas prepreka nije bilo i radnici su uz pomoć bagera brzo "zbrisali" objekat koji se na Savskom keju nalazi više od 40 godina. Prethodnih desetak dana, usled lepog vremena, na ovoj lokaciji okupljao se veliki broj građana, na stolovima koji su bili postavljeni i duž pešačke zone.

Plan Grada je da se sa Savskog keja u novobeogradskim blokovima 45 i 70 ukloni veliki broj splavova i sojenica, a ostaće ih samo 28.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!