GROCKA DOBIJA SPORTSKU HALU: Radovi nastavljeni posle 15 godina, završetak u junu

B.B.

05. 02. 2024. u 12:09

POSLE 15 godina od početka gradnje, konačno su nastavljeni radovi na završetku sportske hale u Grockoj.

ГРОЦКА ДОБИЈА СПОРТСКУ ХАЛУ: Радови настављени после 15 година, завршетак у јуну

Foto: Opština Grocka

Kamen temeljac je postavljen davne 2007, urađen je najveći deo grubih radova, ali su iste godine prekinuti. Završetak objekta koštaće oko 200 miliona dinara, a investitor je Javno preduzeće za razvoj gradske opštine Grocka. Radovi bi trebalo da traju do juna, kada će Gročani dobit halu.

Projektom je predviđen završetak svih radova na objektu, uključujući glavnu salu sa tribinama, kao i tri aneksa sa pratećim funkcijama. Dvorana će moći da primi 1.200 posetilaca i organizuje različita sportska takmičenja, od košarke i rukometa do futsala. Planirano je postavljanje FIBA sertifikovane podloge, čime će biti ispunjeni i uslovi za organizaciju međunarodnih sportskih događaja. Objekat će imati tri aneksa, jedan za svlačionice i pomoćne prostorije sa kancelarijama, drugi za biletarnicu i VIP ložu i treći u kome su smeštene tehničke prostorije. Od dodatnih sadržaja planirana su četiri lokala i trofejna soba.

Preostali zanatsko-građevinski radovi obuhvataju povezivanje objekta na komunalnu infrastrukturu, kao i hidrotehničke i elektroenergetske, telekomunikacione i signalne instalacije, uz sisteme za zaštitu od požara i PP opremu. Uređenje prostora oko hale biće izvođeno naknadno kroz posebnu fazu radova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije