ZA DECU 33 DUKATA I VIŠE OD 3.000 PAKETA: Česnica od 7.000 parčića čeka mališane ispred Hrama Svetog Save na Božić

B.B.

05. 01. 2024. u 14:17

U duhu pravoslavne tradicije proslave Božića, Unija pekara Srbije i ove godine u nedelju, na dan najradosnijeg hrišćanskog praznika, posle svečane liturgije organizuje lomljenje česnice ispred Hrama Svetog Save između 10.30 i 11 časova.

ЗА ДЕЦУ 33 ДУКАТА И ВИШЕ ОД 3.000 ПАКЕТА: Чесница од 7.000 парчића чека малишане испред Храма Светог Саве на Божић

Prošlogodišnja česnica na vračarskom platou

Vredni pekari će obradovati najmlađe Beograđane, a i one malo starije, česnicom prečnika 3,6 metara sa oko 7.000 parčića na kojoj će biti grb Beograda.

- U česnici su skrivena 33 zlatnika, koji simbolizuju Isusove godine, i biće podeljeni mališanima. Takođe, za decu smo pripremili i više od 3.000 paketića sa slatkišima, pekarskim proizvodima i u delu će biti i krstići - kaže Zoran Pralica, predsednik Unije pekara Srbije. - Donatori česnice su pekara AS "Braća Stanković" u saradnji sa pekarskim esnafom.

Unija pekara Srbije više od tri decenije organizuje ovu manifestaciju koja okuplja veliki broj sugrađana, ali i gostiju koji posete prestonicu tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Prvo lomljenje česnice održano je 1991. godine ispred hotela "Moskva", zatim se događaj preselio na Trg republike, a u česnici su bila skrivena tri zlatnika. Od pre par godina lomljenje pogače se organizuje ispred Hrama Svetog Save i najmlađima se dele 33 dukata.

Zbog pandemije virusa korona, dve godine nije bilo lomljenja česnice na otvorenom, pa je lane tradicija nastavljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!