ZA KOLIKO STIŽE PREVOZ? Odgovor možete da dobijete na nekoj od 1.000 info-tabli, postavljenim širom Beograda

Š.Marović

04. 12. 2023. u 17:28

NAJMODERNIJE info-table, koje su prethodne dve nedelje postavljene na oko 1000 najprometnijih autobuskih stajališta u gradu, juče su počele sa radom.

ЗА КОЛИКО СТИЖЕ ПРЕВОЗ? Одговор можете да добијете на некој од 1.000 инфо-табли, постављеним широм Београда

Foto: Grad Beograd

Građani će sa displeja u svakom trenutku moći da se informišu o tome koliko određenom autobusu treba minuta, ali i stanica do dolaska na odredište, odnosno do autobuskog stajališta na kome se nalaze?

Reporteri "Novosti" uverili su se da info-table u centru grada dobro funkcionišu. Prilikom postavke novih displeja vodilo se računa i o dizajnu, odnosno o njihovom uklapanju u dizajn stajališta. Tako su urađeni u sličnoj boji, ali i na određenoj visini, koja je pristupačna građanima.

Na info tabli putnici se mogu informisati o nazivu stanice, dnevnim, ali i noćnom linijama koje tuda prolaze. Takođe, ekranu se nalazi linija koja prva dolazi, dok su ispod poređane ostale, kao i tačno vreme dolaska, kao i koliko joj je stanica potrebno do ove lokacije.

Kako su ranije najavili čelnici grada, plan je da u naredne dve do tri godine prestonica bude kompletno pokrivena pametnim info-tabalama. Dok se to ne dogodi, postojaće mogućnost korišćenja USSD koda, odnosno mogućnost da putnici dobiju informaciju o linijama koje ih zanimaju.

Takođe, obaveštenja o linijama, vozilima i vremenu dolaska mogu se dobiti slanjem SMS poruke na 11-0-11. Slanje USSD koda košta oko tri dinara, a SMS poruka 10 dinara, u zavisnosti od provajdera.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)