ŠAPIĆ NA JUBILARNOM IZVOĐENJU MONODRAME: „Knjiga o Milutinu” nas tera na duboko promišljanje o žrtvi naših predaka za slobodu (FOTO)

Novosti onlajn

12. 11. 2023. u 10:29

PREDSEDNIK Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je sinoć jubilarnom, 150. izvođenju monodrame „Knjiga o Milutinu”, rađene po romanu Danka Popovića, u kojoj je briljirao glumac Nenad Jezdić. Kako je nakon predstave Šapić istakao, jubilarno izvođenje simbolično je bilo na Dan primirja, 11. novembra, kada je ozvaničen kraj Prvog svetskog rata.

ШАПИЋ НА ЈУБИЛАРНОМ ИЗВОЂЕЊУ МОНОДРАМЕ: „Књига о Милутину” нас тера на дубоко промишљање о жртви наших предака за слободу (ФОТО)

Foto: Grad Beograd

– Ova predstava, u velelepnom izvođenju gospodina Jezdića, sada već slobodno može da se kaže da je kultna, a on kao da ne glumi već živi ovaj lik. Kada dođu ovakvi dani, u kojima se sećamo naše slavne istorije, možda bi trebalo da svi stavimo prst na čelo zbog toga kakvu su žrtvu naši preci podneli i kroz šta su sve morali da prođu da bismo mi danas živeli u slobodnoj zemlji. Ovo je jedna od predstava koja vas natera na duboko promišljanje o svemu. Zato je važno da pamtimo veliku pobedu i veliku žrtvu koju je srpski narod podneo ne samo slobodu Srbije već i čitave Evrope i da promislimo o svemu baš zbog momenta u kojem se čitav svet nalazi, pa i mi kao zemlja i kao narod – naveo je Šapić.

Šapić je čestitao Jezdiću i izrazio veliko poštovanje zbog načina na koji on izvodi predstavu.  

„Knjiga o Milutinu” postavljena je u „Zvezdara teatru”, a režiju i adaptaciju potpisao je Egon Savin. Premijerno je izvedena 11. novembra 2021. godine, takođe na Dan primirja.

Foto: Grad Beograd

„Knjiga o Milutinu” je najčitaniji roman posleratne srpske književnosti, doživela je četrdeset izdanja i prodata je u više od petsto hiljada primeraka.  


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)