ĐACI DOBILI TROTINETE NA POKLON: Mali Zemunci pobedili na likovnom takmičenju u okviru "Dana evropske mobilnosti" i osvojili nagrade

S.V.

25. 10. 2023. u 16:00

ĐACI iz nekoliko zemunskih škola koji su pobedili na likovnom takmičenju "Učenje kroz kretanje" koje je organizovano u okviru manifestacije "Dani evropske mobilnosti" dobili su na poklon trotinete.

ЂАЦИ ДОБИЛИ ТРОТИНЕТЕ НА ПОКЛОН: Мали Земунци победили на ликовном такмичењу у оквиру Дана европске мобилности и освојили награде

GO ZEMUN

Nagrade su dobili đaci Škole za učenike oštećenog vida ”Veljko Ramadanović”,  OŠ ”Svetozar Miletić” i izdvojenog odeljenja OŠ ”Branko Radičević” u Busijama. Dobijene trotinete će moći da koriste svi učenici nagrađenih škola. Poklone su im uručili predstavnici Opštine Zemun.

 - Svake godine u periodu od 16. do 22. septembra, pod pokroviteljstvom Evropske komisije održava se Evropska nedelja mobilnosti. Ova manifestacija ima za cilj da unapredi kvalitet života u urbanim sredinama kroz promociju nemotorizovanih vidova prevoza u odnosu na automobilski saobraćaj koji koristi fosilna goriva - kažu iz Opštine.

Kampanja se sprovodi od 2002. godine, a prošle godine gotovo tri hiljade gradova iz 50 država Evrope i sveta obeležilo je ovu manifestaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)