U MEROŠINU STIGLO 87 BORAČKIH SPOMENICA , PET PALIM BORCIMA: Ministar Selaković dodelio priznanja borcima, invalidima i porodicama poginulih

V.C.S.

12. 10. 2023. u 14:14

OSAMDESET SEDAM boračkih spomenica stiglo je danas u Merošinu borcima, učesnicima u ratovima devedesetih, četiri za ratne vojne invalide i pet koje su u ime palih boraca primili članovi njihovih porodica.

У МЕРОШИНУ СТИГЛО 87 БОРАЧКИХ СПОМЕНИЦА , ПЕТ ПАЛИМ БОРЦИМА: Министар Селаковић доделио признања борцима, инвалидима и породицама погинулих

Ministarstvo za rad

U pitanju su Goran Jovanović, Jovica Stojanović, Miroslav Ilić, Ljubiša Janković i Zoran Janković. Spomenice je svečano uručio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

On je rekao da je ovo prva svečana dodela u Nišavskom okrugu i istakao kako je uveren da je u Merošini mnogo veći broj ljudi koji su odgovorili na poziv otadžbine kada je trebalo, ali njihov status još nije utvrđen zakonom.

Takođe je ponovio poziv svima koji su bili borci tokom sukoba od 1990. do 1999. godine, da se uključe u akciju Ministarstva i utvrde svoj borački status.

Ministarstvo za rad

Poginuli u ratovima devedesetih


- Nije to bitno samo zbog toga što će time ostvariti pravo na boračku spomenicu, to je važno zbog inicijative koju smo pokrenuli prošle sedmice, po kojoj svako lice koje nosi boračku legitimaciju može da je koristi i u vidu kartice za pogodnosti - naglasio je Selaković.

Ministarstvo za rad

 


U okviru pokrenute inicijative društveno odgovorne kompanije širom Srbije zaključuju sporazume sa Ministarstvom, na osnovu kojih nosioci boračkih legitimacija mogu da ostvaruju određene pogodnosti u prodajnim lancima tih kompanija. Selaković je dodao da se od pre dva dana ovoj akciji pridružila i Banka Poštanska štedionica, koja svim korisnicima kartica daje status VIP klijenta, uz čitav niz drugih pogodnosti.

BORAČKA JE I KOSOVSKA SPOMENICA

ŠTO se tiče Kosovske spomenice, nju, bar za sada, naš zakon ne prepoznaje i svi naši građani koji su kao borci učestvovali u odbrani srpskog naroda i teritorijalne celovitosti i integriteta Srbije na KiM, ne samo u NATO agresiji 1999. godine, već i pre toga, u antiterorističkim akcijama protiv terorističkih bandi, svi su obuhvaćeni Boračkom spomenicom. Ona je i Kosovska spomenica, kaže Selaković.

- Tu su i prodajni lanci robe široke potrošnje, kao što je Aman, koji daje 10 odsto popusta, Tehnomanija, kao prodajni lanac bele tehnike, koja licima sa boračkom legitimacijom daje popuste od 15 odsto i različite pogodnosti beskamatnih kredita. Tu je i Bujanovačka banja, koja daje popust od 10 odsto, zatim ugostiteljsko preduzeće Predejane, pa Krafter iz Beograda, koji posluje po principu "uradi sam za kuću". Tu su prodavnice konfekcijske robe i biće ih još. Zato koristim ovu priliku da iz Nišavskog okruga pozovem sve naše sugrađane koji su bili borci da taj svoj status i formalizuju - rekao je Selaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024