BESPLATNI PREGLEDI U MIRIJEVU: "Kućica zdravlja" od 13. do 19. oktobra na šetalištu u zvezdarskom naselju

S.V.

11. 10. 2023. u 17:00

NA ŠETALIŠTU u Mirijevu, ispred prostorija mesne zajednice, od sutra do 19.oktobra biće organizovani besplatni specijalistički pregledi u "Kućici zdravlja", terenskoj ambulanti koju organizuju Opština Zvezdara i Dom zdravlja. Lekari će pregledati sugrađane od 8 do 17 časova.

БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ У МИРИЈЕВУ: Кућица здравља од 13. до 19. октобра на шеталишту у звездарском насељу

BEOINFO

U petak, oftalmolog će da prima pacijente i utvrđuje dioptrije za naočare ili kontaktna sočiva, te da pregleda očno dno. Takođe, istog dana biće moguć ultrazvuk abdomena.

Subota je rezervisana za penzionere, doktori će im davati savete kako da pravilno uzimaju terapiju, meriće im telesnu masu i određivati BMI, proveriće im krvni pritisak i nivo šećera u krvi, i reći kako da pravilno upotrebljavaju insuliske penbrizgalice, kako da imaju dobar i zdrav stil života, te kako da prate laboratorijske analize posle 65. godine, te da urade ultrazvuk abdomena.

Sreda je "porodični dan", gde će se raditi na prevenciji zdravlja dece i omladine kroz preglede fizijatra i savete fizioterapeuta, preglede stomatologa i savete pedijatra, a biće moguć i ultrazvuk abdomena.

Prevencija kardiovaskularnih bolesti je u ponedeljak, kada će se sugrađanima meriti krvni pritisak, telesna masa i određivati BMI, meriće im se šećer u krvi, radiće se EKG, ultrazvuk krvnih sudova vrata i ultrazvuk abdomena. U utorak 17.oktobra, je dan za žene, gde će dame dobiti savete kako da same pregledaju dojke, koliko je važno ići na redovne ginekološke preglede, a radiće im se ultrazvuk dojki.

O prevenciji dijabetesa govoriće se u sredu 18.oktobra, sugrađanima će se meriti telesna masa i određivati BMI, proveravaće se krvni pritisak i šećer u krvi, savetovaće se o ishrani u cilju prevencije šećerne bolesti, radiće se ultrazvučni pregled krvnih sudova vrata, štitne žlezde i abdomena. Poslednji dan pregleda u Mirijevu, 19.oktobar je ponovo rezervisan za penzionere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)