PISMENE GARANCIJE, ILI OBUSTAVA NASTAVE: Roditelji iz Barajeva istrajni u nameri da zaštite svoju decu

B. Borisavljević

06. 10. 2023. u 14:02

RODITELjI učenika jednog odeljenja šestog razreda OŠ "Knez Sima Marković" u Barajevu prihvatili su da problematični đak ima ličnog pratioca, ali će tek uz pisanu garanciju da će njihova deca biti bezbedna u učionici i školi, dozvoliti da se vrate na nastavu.

ПИСМЕНЕ ГАРАНЦИЈЕ, ИЛИ ОБУСТАВА НАСТАВЕ: Родитељи из Барајева истрајни у намери да заштите своју  децу

OŠ Knez Sima Marković

 U suprotnom će pozvati da se, od utorka obustavi nastava u celoj školi, potvrdio je za "Novosti" Milan Gorunović, zamenik predsednika Saveta roditelja.

Prema rečima Gorunović, čijeg sina je problematični đak udario dva puta pesnicom u leđa, roditelji ostalih učenika su očajni i nemaju više strpljenja. On ističe da problemi traju od septembra prošle godine, odnosno od početka petog razreda.

- Na sastanku koji smo imali u četvrtak, nadležni iz Centra za socijalni rad su nam rekli da lični pratilac ima manja ovlašćenja od nastavnika i da on ne može da reaguju ako se učenik agresivno ponaša - kaže Gorunović. - Zbog toga tražimo pismene garancije da će naša deca biti bezbedna dok su u školi. Prethodna razredna je otišla sa tog mesta jer više nije mogla da izdrži i dva puta je završila u hitnoj službi. Jedini koji su uradili sve što je do njih je pedagoško-psihološka služba u školi, za razliku od bivšeg direktora, Centra za socijalni rad, policije...

Gorunović navodi da je zbog trenutne situacije ostavku podneo i pomoćnik direktora i jedan od zaposlenih u PP službi.

MINISTARSTVO PROSVETE

 Povodom dešavanja u barajevskoj osmoletki u Ministartstvu prosvete za "Novosti" kažu da su održani  brojni sastanci kako bi se našlo prihvatljivo rešenje za sve strane.

-. Očekujemo da na sastanku u ponedeljak, 9. oktobra bude razrešena situacija i učeniku bude dodeljen lični pratilac - koji će svakodnevno biti sa učenikom tokom boravka u školi i drugim vannastavnim aktivnostima, te da će ova mera doprineti poboljšanju atmosfere u učionici, ali i u samoj školi. U toku je priprema i za aktiviranje posebnog programa po kojem će se učenik obrazovati IOP2 - navode nadlženi.

- Majka dečaka nam je rekla kako joj ne može niko ništa i da njeno dete može da radi šta hoće - ističe Gorunović. - Svakog dana desi se od pet do 25 napada na drugu decu. Plašimo se šta će se desiti kad decu pošaljemo u školu. Sve se zataškava. Roditelji su očajni i ne znaju više šta da rade i kome da se obrate.

BEZ NASTAVE

- Deca već tri nedelje ne idu u školu, a nemaju ni onlajn nastavu - kaže naš sagovornikik. - Profesori samo šalju na vajber grupu šta treba da nauče i da urade. Nisu ih videli, ni čuli, evo već ulaze u četvrtu nedeljeu.

Inače, on pohađa nastavu po IOP 1, koji podrazumeva prilagođavanje već postojećeg nastavnog rograma njegovim mogućnostima. Za decu sa posebnim potrebama postoji i IOP 2, što je potpuno izmenjen nastavni program i koji dete može pohađati samo uz saglasnost roditelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)