BESPLATNI DERMOSKOPSKI PREGLEDI NA ADI Sugrađani, proverite kožu u subotu od 10 do 20 časova

S.V.

25. 07. 2023. u 15:30

NA POČETKU šetališta na Adi Ciganliji, sa novobeogradske strane, u subotu od 10 do 20 časova biće postavljena specijalna ordinacija za besplatne dermoskopske preglede kože za sve zainteresovane građane u okviru kampanje "Pregled za sve". Kako kažu iz Ministarstva zdravlja i Udruženja dermatovenerologa Srbije, za pregled nije potrebna najava, već samo lična karta.

БЕСПЛАТНИ ДЕРМОСКОПСКИ ПРЕГЛЕДИ НА АДИ Суграђани, проверите кожу у суботу од 10 до 20 часова

Foto: Printskrin instagram/dermatolog_dr_isidora_sbutega

- Preglede će obavljati dermatovenerolozi, eksperti u oblasti dermoskopije iz vodećih institucija tercijarne zdravstvene zaštite u Srbiji - kažu organizatori. - Očekujemo da će na besplatne preglede na Adi Ciganliji doći oko 1.200 ljudi.

Na javnim dermoskopskim pregledima koji su u okviru ove kampanje organizovani tokom 2016. i 2017.godine u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, pregledano je više od tri hiljade građana. Na dodatne konsultacije i preglede u svrhu sprečavanja razvoja sumnjivih promena na koži tada je upućeno oko 10% do 15% pregledanih građana. Kod 62 pacijenta potvrđen je melanom, najopasniji rak kože koji se brzo se širi, a lako uklanja jednostavnom hiruškom intervencijom ukoliko se otkrije na vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)