NAJBOLJI ROŠTILJ JE SA PALA: Na Adi Ciganliji održana tradicionalna manifestacija "Roštiljijada"

S.V.

27. 05. 2023. u 22:40

POD sloganom "Ćumurom sa humorom", na piknik terenu Ade Ciganlije održana je tradicionalna "Roštiljijada". Ni varljivo vreme nije smetalo gurmanima da se okupe i uživaju u dobrom zalogaju. Ovo gastronomsko takmičenje i druženje ove godine okupilo je 65 ekipa koje su se nadmetale u pripremi roštilja.

НАЈБОЉИ РОШТИЉ ЈЕ СА ПАЛА: На Ади Циганлији одржана традиционална манифестација Роштиљијада

GO ČUKARICA

GO ČUKARICA

 

 Manifestaciju je otvorio pomoćnik predsednika GO Čukarica Petar Mandić, koji je pozdravio prisutne.

- Na ovaj način baštinimo lepe i dobre stvari kao što su Ferijalni savez, folklorna društva, ansambli i želimo na Čukarici da održimo tu tradiciju i da nastavimo da pomažemo i finansiramo ovakav vid manifestacija - poručio je Petar Mandić.

Po oceni stručnog žirija, predstavnika Visoke hotelijerske škole na čelu sa profesorom Dušanom Štulićem, prvo mesto pripalo je KUD "Mladost" sa Pala iz Republike Srpske, drugo je pripalo KUD "Radost", a treće Ferijalnom savezu Pančeva.

GO ČUKARICA

 

Osim pripreme roštilja, kao i ranijih godina, na bini je održan bogat kulturno umetnički program, u okviru kog su se predstavili i takmičila kulturno - umetnička društva iz cele Srbije. Prvo mesto na festivalu folklora "Čukaričko se kolo vije" osvojio je KUD "Mladost" sa Pala, drugo mesto KUD "Čukarica", a treće KUD "Ripanj" iz Ripnja.

AKCIJA DAVANjA KRVI

U SARADNjI sa Institutom za transfuziju krvi, kao i prethodnih godina, organizovana je akcija dobrovoljnog davalaštva dragocene tečnosti, dok su volonteri Crvenog krsta Čukarica prezentovali veštine pružanja prve pomoći.

Posetioci su imali priliku da se oprobaju i u starim sportskim veštinama - bacanje kamena s ramena, navlačenje konopca i trka u džakovima, bilo je i takmičenja u odbojci, basketu i fudbalu, a za zabavu najmlađih bili su zaduženi animatori. Nisu izostali ni ples, zajedničke vežbe na otvorenom...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

URNEBESAN OGLAS ZA AUTO: Možete pogledati i ženu