DETALJI INCIDENTA NA AUTOBUSKOM STAJALIŠTU U POŽEŠKOJ ULICI: Udarao kontrolora šakama u glavu, pa pobegao

Š.Marović

12. 05. 2023. u 19:35

KONTROLOR gradskog prevoza Ljubiša Nikolić (46) zadobio je teške telesne povrede, nakon što su ga za sada nepoznati muškarac fizički napao na stajalištu "Kijevska" na Banovom brdu.

ДЕТАЉИ ИНЦИДЕНТА НА АУТОБУСКОМ СТАЈАЛИШТУ У ПОЖЕШКОЈ УЛИЦИ: Ударао контролора шакама у главу, па побегао

B. Lazić

Kako smo saznali, on je sa teškim povredama prevezen u Urgentni centar, gde mu je konstatovan hematom u glavi.

Dva kontrolora normalno su obavljala posao u autobusu na liniji 88, kada je kako su "Novosti" saznale došlo do rasprave sa jednom putnicom.

- Ona je zatražila od radnika da joj pojasne kako će funkcionisati novi sistem naplate prevoza, a kada je kontrolor Ljubiša Nikolić rekao da ne zna ništa o tome, krenula je žustra rasprava.

- To je trajalo neko vreme, žena je samo povisila ton i pitala zaposlene kako ne znaju te informacije, da je to sramota. Oni su na stanici "Kijevska", u smeru ka periferiji napustili vozilo.

U tom trenutku, kako se ističe, Ljubiši prilazi nepoznati muškarac, koji se verovatno u trenutku rasprave nalazio u autobusu.

- Iz čista mira počeo je da udara kontrolora šakama po glavi i telu - kažu.

- On je zadobio par snažnih udaraca, nakon čega je napadač pobegao u nepoznatom pravcu. Ističemo da u poslednji vreme uopšte ne postoji represija naših kontrolora, čak se trudimo da putnike edukujemo o kupovini karte i redovnom plaćanju prevoza.

Povređeni Ljubiša Nikolić je po dolasku Hitne pomoći prevezen u Urgentni centrar na dalje zbrinjavanje, gde su mu konstatovane teške telesne ozlede, a ima i hematom u glavi. Zbog toga je zadržan na E odeljenju UC. Policija je uzela iskaze od očevidaca ovog događaja, kao i od kolege povređenog kontrolora. Za napadačem se još uvek traga, a više detalja biće poznato posle istrage.

ČESTI NAPADI

TOKOM prethodnih godina dešavali su se česti napadi na kontrolore u gradksom prevozu, gde je bilo onih sa teškim telesnim povredama. Neretko su se oni događali na stajalištima, mada je bilo više onih u samim vozilima. Napadači su uglavnom procesuirani, ali kazne nisu bile zadovoljavajuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (33)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili