OTVORENO 110 MESTA ZA STUDENTE: Akademci do kraja nedelje mogu da se prijave za tromesečni program "BG praksa"

A. Z. K.

11. 05. 2023. u 12:36

ROK za prijavu na konkurs "BG praksa" produžen je do 14. maja! Zainteresovani studenti završnih godina osnovnih i master studija Univerziteta u Beogradu biće u prilici da u sklopu ovog projekta steknu svoje prvo radno iskustvo. Za akademce je otvoreno više od 110 mesta u javnim institucijama i preduzećima.

ОТВОРЕНО 110 МЕСТА ЗА СТУДЕНТЕ: Академци до краја недеље могу да се пријаве за тромесечни програм БГ пракса

Ilustracija Foto Z. Jovanović

Kako je saopšteno u Gradu, polaznici će učestvovati u programu tri meseca i biće im obezbeđena novčana nadoknada od 20.000 dinara svakog meseca.

- Sa ponosom mogu da kažem da BG praksa nastavlja da raste. Ove godine je veći broj institucija otvorio svoja vrata praktikantima i raznovrsnija je ponuda dostupnih pozicija - rekao je član gradskog veća Vuk Mirčetić. - U odnosu na prethodnu godinu, neto iznos koji će polaznici prakse dobiti je 20.000 dinara, umesto 10.000 dinara koliko je iznosio prošle godine. Zato pozivam sve studente završnih godina fakulteta u okviru Univerziteta u Beogradu da se prijave na ovogodišnju BG praksu i steknu iskustvo u struci.

Unapređenje obrazovanja

PROJEKAT "BG praksa" realizuje se od 2010. godine, a osmislio ga je Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu. Ideja je da što više mladih stekne praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija, te da tako unaprede svoje akademsko obrazovanje.

Akademci koji se prijave biće u prilici da obavljaju različite poslove. Tako se u ponudi nalaze analiziranje kapaciteta raskrsnica i saobraćajnica u Sekretarijatu za saobraćaj i sređivanje muzejske zbirke i osmišljavanje programa poseta Muzeju grada Beograda.

- Studenti uključeni u program "BG prakse" moći će da prate aktivnosti na gradilištima u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda ili da pomognu u poboljšanju procesa digitalne transformacije u preduzeću "Pogrebne usluge". Naravno, prilika je mnogo više i sve su izlistane u konkursu - rekla je Katarina Manojlović Nikolić iz Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu.

Na sajtu Centra za razvoj karijere, studenti mogu da se upoznaju sa više od 89 različitih konkursa u sklopu "BG prakse" i odaberu poziciju za koju žele da se prijave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)