ULICA PUKOVNIKA MILENKA PAVOVIĆA PUŠTENA U SAOBRAĆAJ, DO KRAJA NEDELJE BIĆE POVEZANA SA NADVOŽNJAKOM: Nova 47 konačno gotova

Š.Marović

27. 03. 2023. u 19:34

RADOVI na proširenju ulice pukovnika Milenka Pavlovića u Batajnici juče su završeni i ona je puštena u redovan saobraćaj. Takođe, do kraja nedelje, posle brojnih probijanja rokova i muke sa izvođačima, konačno će biti urađena i ulica Nova 47, koja je asfaltirana i dobila je obostrane trotoare.

УЛИЦА ПУКОВНИКА МИЛЕНКА ПАВОВИЋА ПУШТЕНА У САОБРАЋАЈ, ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ БИЋЕ ПОВЕЗАНА СА НАДВОЖЊАКОМ: Нова 47 коначно готова

GO Zemun

Kako su reporteri "Novosti" nebrojeno puta pisali, radovi na ovom putnom pravcu, koji će za nekoliko dana povezati nadvožnjak u Batajnici sa ulicom pukovnika Milenka Pavlovića trebalo je da budu završeni februara prošle godine, pošto je izvođač uveden u posao u aprilu 2021. Ipak, novi rok je bio kraj leta, ali je izvođač zbog blokade firme napustio gradilište. Građani su tako morali da kruže i po nekoliko kilometara do nadvožnjaka, organizovali su i nekoliko protesta, ali naznaka da će posao biti završen nije bilo.

U leto 2022., zbog proglašavanja ovog projekta od izuzetne važnosti Republike Srbije, angažuje se JKP "Beograd-put" kako bi završilo jedno parče od 130 metara kapacitetima koje ima. Sve se potpuno zaustavlja 24. jula iste godine, kada je pušten deo nadvožnjaka, ali se ne završava čitava saobraćajnica.

- Po hitnom postupku raspisali smo novu javnu nabavku po starom projektu, koja treba da sadrži završetak tih 130 metara, ali i rekonstrukciju treće trake u ulici puovnika Milenta Pavlovića - rekao je u novembru prošle godine gradonačelnik Aleksandar Šapić. - Tako će se proširiti Ulica pukovnika Milenka Pavlovića u dužini od 250 metara, čime će se dobiti praktično nova semaforska raskrsnica.

Krajnji rok za završetak radova bio je dva meseca, odnosno kraj januara. Ipak, za posao je trebalo tačno duplo više vremena od predviđenog, ali je on konačno priveden kraju. Radovi na saobraćajnici Pukovnika Milenka Pavlovića izvodili su se u dve faze. Izvođač je bila firma "Ras inženjering", a bruto ugovorena vrednost posla 89,4 miliona dinara.

VELIKO GRADILIŠTE

PORED izgradnje ulica Nova 47 i proširenja pukovnika Milenka Pavlovića, u Batajnici uveliko traje rekonstrukcija Osnovne škole "Svetislav Golubović Mitraljeta". Takođe, ubrzo će se u ovom zemunskom naselju graditi novo groblje, ali i urediti Šangajska ulice. Ranije je završen izlaz na auto-put i novi nadvožnjak preko pruge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade