NE PARKIRAJTE VOZILA ISPRED OVE ZGRADE: Odvaja se deo zida u Takovskoj 46, postavljena traka kao upozorenje

A. Z. K.

08. 03. 2023. u 13:18

ISPRED objekta u Takovskoj 46 postavljena je narandžasta traka, koja pešake upozorava da otpada fasada. Iako sa prednje strane pukotina nije vidljiva, sa bočne strane se vidi kako je jedan deo počeo da se odvaja od objekta.

НЕ ПАРКИРАЈТЕ ВОЗИЛА ИСПРЕД ОВЕ ЗГРАДЕ: Одваја се део зида у Таковској 46, постављена трака као упозорење

Privatna arhiva

Do ulice su smeštena dva lokala, a na delu gde se zid "odvalio" nalazio se servis, ali se vlasnik odselio odatle još pre par godina. Iza poslovnog prostora smešteno je dvorište, kao i nekoliko stambenih objekata. Prema rečima stanara ovaj zid napukao je još pre par godina.

- Počelo je da puca još pre šest godina, ali je tek sad postalo vidljivo - ispričao je juče "Novostima" jedan od jedan stanara. - U tom lokalu je bio servis, ali je vlasnik imao problema sa vlagom pa se preselio na drugu adresu. Ne znam da li je neko nadležnima to prijavljivao, a pretpostavljam da je inspekcija postavila traku. Naše kuće nisu ugrožene, jer su one iza ovog lokala, a i svako od nas je sređivao kako i koliko je mogao.

Privatna arhiva

Tekst potpisa

Prema rečima stanara na ovoj adresi, kada bi otpao deo fasade to ne bi ugrozilo njihove domove, ali je zgrada vrhom prednjeg dela povezana sa obližnjom banderom.

Pešaci su obazrivi zbog trake koja je postavljena ispred dela gde se zid odvojio pa ovo "parče" prođu brzim hodom. Međutim, oni koji ugledaju parking ispred objekta u Takovskoj 46 i ovde ostave svoje automobile, rizikuju da se upravo na njihova vozila obruši deo fasade.

SPASIĆEV PASAŽ

ORONULE i okrunjene fasade nalaze se u najužem srcu Beograda. Najteže stanje je ubedljivo na teritoriji centralnih gradskih opština - na Starom gradu, Savskom vencu i Vračaru, gde su i rasprostranjene najstarije građevine. Beograđani su u prilici da svoje fasade srede uz pomoć JP "Gradsko stambeno". Oni mogu da u ratama otplate radove, međutim malo stambenih zajednica se odluči na ovaj korak. Jedan od dramatičnih slučajeva dogodio se u Spasićevom pasažu kad se deo fasade odlomio i pao na bebu u kolicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!