GRAD PREUZIMA NAPLATU KARATA: Sednica Skupštine Grada zakazana za utorak

S.V.

17. 02. 2023. u 18:20

KONAČNU odluku o raskidu ugovora sa „Kentkartom“ i prelasku naplate karata u ruke gradskog preduzeća daće beogradski odbornici na sednici Skupštine Grada koja će biti održana u utorak.

ГРАД ПРЕУЗИМА НАПЛАТУ КАРАТА: Седница Скупштине Града заказана за уторак

Foto: M. Anđela

Takođe, članovi pretoničkog parlamenta odlučivaće o Predlogu plana detaljne regulacije o izgradnji pešačko – biciklističkog mosta preko Ade Ciganlije, što je nedavno i najavio gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Među 37 tačaka dnevnog reda nalaze se Predlog plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima razrade druge faze prve linije metroa, Predlog Plana detaljne regulacije (PDR) dela Bloka 51 na Novom Beogradu, Predlog PDR za područje između unutrašnjeg magistralnog poluprstena Ulice Dragoslava Srejovića, Zvezdarske šume i Ulice Ljubice Luković na Zvezdari.

Odbornici će glasati i za izradu PDR platoa kod Hrama Svetog Save  blokova između Slavije i ulica Svetog Save, Katanićeve, Nebojšine i Bulevara oslobođenja na Vračaru. Na dnevnom redu su i predlozi rešenja za davanje saglasnosti na program poslovanja za 2023.godinu Zoološkog vrta, JKP „Infostan Tehnologije“, „Gradska čistoća“ i privrednog društva „Sportski centar Novi Beograd“, Predlog cenovnika o izmeni i dopuni cenovnika usluga organizacionih jedinica Gradske Uprave, Predlog odluke o projektu „Beogradska kartica“, Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o nagradi Grada Beograda – Despot Stefan Lazarević...

Pred odbornicima će se naći i predlozi odluke o primeni onivačkih akata za nekoliko prestoničkih ustanova i preduzeća. Glasaće se i o Predlogu plana za postavljanje podzemnih kontejnera za selekciju otpada i reciklažu u periodu 2019-2029.godine na teritoriji opštine Zvezdara, Predlogu izmene i dopune programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu. Raspravljaće se i o organizaciji i funkcionianju civilne zaštite na teritoriji Beograda, te o obrazovanju opštih i specijalizovanih jedinica civilne zaštite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a