OČIŠĆENO 30 KANALA: Kontinuirano održavanje kanalskih mreža u zemunskim naseljima, pojedine ulice dobile i novu kišnu kanalizaciju

T.N.

09. 02. 2023. u 10:00

GRADSKA opština Zemun, u skladu sa programom redovnog održavanja kanalske mreže u zemunskim naseljima Batajnica, Busije, Grmovac i Ugrinovci, na godišnjem nivou angažuje mehanizaciju koja čisti i prekopava kanale.

ОЧИШЋЕНО 30 КАНАЛА: Континуирано одржавање каналских мрежа у земунским насељима, поједине улице добиле и нову кишну канализацију

GO Zemun

U prethodnom periodu na svim lokacijama sprovedeno je čišćenje više od 30 kanala.

U Batajnici je obnovljena kanalska mreža u dužini od pet kilometara sa 200 prilaza kućama koje imaju mostić ispred kapije u ulicama Iriškoj, Vojačkoj, Jasenovačkih kučenika, Kralja Tomaša i Drage Mihajlović. Takođe, u ovom naselju je izgrađena je i nova kišna kanalizacija sa slivnicima.

Kako je saopšteno iz ove opštine, po istom principu tretirane su i kritične tačke u Busijama, Ugrinovcima i Grmovcu, gde se radilo i na izmuljavanju i daljem prokopavanju kanala, čija je osnovna uloga da u sebe primi višak podzemnih voda i atmosferskih padavina. Trenutno se radi na obnovi kanala u šest ulica u naselju Šangaj i očekuje se završetak radova do kraja marta.

Mašine su angažovane i u naselju Busije dok će kanali duž sedam ulica u Ugrinovcima biti obnovljeni.

Održavanje kanala je naophodno zbog regulacije odvođenja sušnih voda i regulisanja nivoa podzemnih voda na obradivim površinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a