OTVOREN DEČIJI DISPANZER: Posle inicijative građana Malog Mokrog Luga

B.B.

03. 02. 2023. u 17:05

ZDRAVSTVENA stanica "Mali Mokri Lug" dobila je odeljenje dečijeg dispanzera, koje je opremljeno zahvaljujući donacijama Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Programu Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

ОТВОРЕН ДЕЧИЈИ ДИСПАНЗЕР: После иницијативе грађана Малог Мокрог Луга

Foto: Opština Zvezdara

Prema rečima dr Aleksandre Mitrović, v.d. direktora DZ "Zvezdara", ovaj projekat započet prošle godine na inicijativu građana Malog Mokrog Luga.

- U proteklih osam meseci otvorili smo oralnu ambulantu u Mirijevu, dva savetovališta za dijabetes - navela je dr Mitrović. - Opština Zvezdara je donirala sondu za kardiološke preglede i renovirala fasadu ambulante u Velikom Mokrom Lugu.   Sada otvaramo dečiji dispanzer, koji ima deo za bolesnu i za decu koja dolaze na sistematske preglede ili vakcinacije.

Direktorka misije USAID-a Bruk Ajšam navela je da je ova donacija deo pomoći američke Vlade Srbiji u iznosu koji je veći od 12 miliona dolara namenjenih ublažavanju posledica Kovid-19 i pružanju boljih usluga zdravstvene zaštite građanima.

- Veliki deo naše podrške uslugama zdravstvene zaštite koju smo obezbedili Srbiji moći će da se koristi i u narednim godinama - istakla je ona. - Pomoć USAID-a obuhvata i 14 vozila hitne pomoći, raznu opremu kao što su rendgen aparati i koncentratori kiseonika ili renovirane prostorije kao što je to slučaj ovde ili u institutu "Batut", u INEP-u i širom zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri