PLAĆA RAČUNE ZA STAN U KOME NE ŽIVI: Muke vremešne Beograđanke koja već trpi zbog krivice birokratije

A. Z. K.

01. 02. 2023. u 12:00

PALILULA je pokrenula proces rešavanja problema Beograđanke Dobrinke Ilić (70), koja je pre 13 godina iseljena iz stana koji se nalazi na ovoj opštini, ali su računi za komunalije nastavili da stižu na njeno ime, pa je sada dužna 750.000 dinara.

ПЛАЋА РАЧУНЕ ЗА СТАН У КОМЕ НЕ ЖИВИ: Муке времешне Београђанке која већ трпи због кривице бирократије

Nadležni će sve ispitati, Foto Google streat

Opština je počela da prikuplja informacije o ovom problemu, a kada se upoznaju sa slučajem, raspoloženi su da Dobrinki pomognu da reši problem.

Beograđanka Dobrinka Ilić (70) iseljena je iz stana na Paliluli 2010. godine, a on je potom prešao u vlasništvo opštine. Kako su saopštili u Združenoj akciji "Krov nad glavom", opština nije plaćala račune.

- Dobrinka je pokušala da JKP "Infostan tehnologije" i druge nadležne obavesti da stan više nije njen i da računi ne mogu da se vode na njeno ime. Međutim, oni su odbijali da postupe po njenim zahtevima i od 2010. do 2017. godine taložio se dug za stan iz kog je iseljena - navodi se u saopštenju "Krova nad glavom".

Kako su objasnili, ona se duži sa 750.000 dinara, a zato joj se sada na ime duga skida 50 odsto od penzije. Kako se navodi u saopštenju Združene akcije, oni zahtevaju od nadležnih da hitno zaustave Dobrinki naplatu dugova, ali i da joj "nadoknade svu pretrpljenu štetu i gubitke nastale njihovim postupanjem".

U opštini Palilula tvrde da su se tek sada upoznali sa ovim problemom.

- Pokrenuli smo proces prikupljanja informacija o ovom slučaju i tražili smo specifikaciju nastalog duga od JKP "Infostan tehnologije", kao i o utuženju za taj dug. Po dobijanju kompletne informacije od ovog preduzeća bićemo na raspolaganju Dobrinki Ilić da zajedno rešimo ovaj problem - rekli su u GO Palilula.

FIRMA NIJE UPLAĆIVALA DOPRINOSE

DOBRINKA Ilić prima penziju od 13.000 dinara, a polovina novca odlazi na podmirivanje duga. Tokom devedesetih godina, preduzeće u kom je radila nije uplaćivalo doprinose.

- Firma je otišla u stečaj, a kad je u stečajnom postupku trebalo naplatiti Dobrinkine pošteno zarađene pare, država je bila nesposobna, zbog čega Dobrinka danas prima minimalnu penziju. I sada joj na konto nelegitimnog duga uzimaju polovinu penzije - navodi se u saopštenju ZA "Krov nad glavom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna