PUTARI SPREMNI ZA JAČI SNEG: Komunalno preduzeće "Beograd put" pod punom opremom dočekuje padavine najavljene za naredne dane

Š. M.

21. 01. 2023. u 07:25

TOKOM jučerašnjeg dana prestonica se prvi put zabelela ove zime, a snežni pokrivač nije se zadržavao pošto je temperatura i dalje u plusu.

ПУТАРИ СПРЕМНИ ЗА ЈАЧИ СНЕГ: Комунално предузеће Београд пут под пуном опремом дочекује падавине најављене за наредне дане

Foto Tanjug

Ipak, nadležne službe JKP "Beograd put" kažu da spremno dočekuju prvi veći sneg. Na raspolaganju je više od 150 vozila.

Sneg je tokom jučerašnjeg dana padao do podneva, pa nije bilo potrebe za intervencijom zimskih službi, a situacija se stalno prati.

- Obezbeđeno je i raspoređeno na 15 baza zimske službe ukupno 16.000 tona putarske industrijske soli - istakli su za "Novosti" iz "Beograd puta".

- Raspolažemo sa 120 velikih i malih kipera sa pripadajućom zimskom opremom, to su posipači i raonici.

Zimska služba reaguje na osnovu najava vremenske prognoze i naloga investitora prema stepenu angažovanja i to u periodu od 1. novembra prošle godine do 31. marta ove, odnosno pet meseci.

Foto D. Milovanović

Po usvojenom Operativnom planu održavanja u prvom prioritetu se nalazi 1.916 kilometara ulica, odnosno sve one kojima idu vozila javnog prevoza ili koje su od opšteg i privrednog interesa za privredu i građane. Obaveza je da one budu čiste najkasnije četiri sata nakon prestanka padavina, pa se tek onda prelazi na ostale saobraćajnice drugog prioriteta, kojih ima oko 500 kilometara.

Takođe, JKP "Beograd put" je od 2015. godine, u skladu sa dogovorom sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture preuzeo u nadležnost održavanje obilaznice oko Beograda, koju je do tada održavlo privatno preduzeće.

BILO TEŠKOĆA

ZBOG snežnih padavina juče ujutru bilo je otežano kretanje autobusa GSP. Najveći problem dogodio se u Čingrijinoj ulici na Zvezdari, kada je zbog klizavog kolovoza bio zastoj na linijama 28, 77 i trolejbusu 40.

Takođe, u Ulici Ljubice Luković otežano su vozili autobusi na liniji 65. Od prigradskih opština, najviše poteškoća bilo je u Resniku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina