SIJA CEO TOPČIDER: Javna rasveta u Bulevaru patrijarha Pavla proradila posle pisanja "Novosti"

A. Z. K.

08. 12. 2022. u 10:45

POSLE pisanja "Novosti", u Bulevaru patrijarha Pavla javno osvetljenje je kompletno u funkciji.

СИЈА ЦЕО ТОПЧИДЕР: Јавна расвета у Булевару патријарха Павла прорадила после писања Новости

Deo prestoničke saobraćajnice, Foto I. Marinković

Skoro sve sijalice na stubovima javne rasvete sinoć su bile uključene, osim na jednom delu puta od oko 100 metara, a vozačima je sada bezbednije da ovu deonicu prođu. Osim svetiljki koje nisu bile upaljene, građanima koji ovuda prolaze kolima problem stvara i razdelna traka koja nedostaje pa su sebe dovodili u opasnost sa prvim mrakom.

Kako su "Novosti" pisale, deo bulevara od restorana "Knežev lad" i posle skretanja za Košutnjak bio je u mraku. Najveći problem imali su vozači koji su se kretali iz pravca Topčiderske zvezde ka Rakovici. Više pažnje morali su da obrate tokom kišnih dana, jer je smanjena vidljivost. Svetlost sa bandera je sinoć tokom kiše vozačima olakšale prelazak ove deonice.

- Kada se uključim na bulevar, moram maksimalno da se koncentrišem. Nema razdelne linije, a ne mogu da opišem kako sve ovo izgleda kada padne kiša ili se pojavi magla. Ne znam kako ćemo kada dođe zimsko vreme, to me baš brine - ispričao nam je jedan zabrinuti vozač.

U opasnosti su i pešaci, tačnije oni sugrađani koji koriste liniju 3A. Kod Topčiderske okretnice oni su primorani da ovu frekventnu saobraćajnicu prelaze po mraku. Stajalište na Topčideru nije adekvatno obeleženo, nema nadstrešnice i klupe.

Nije poznato zašto bandere u ovoj saobraćajnici nisu bile uključene, iako su bandere postavljene.

U februaru prošle godine problema je bilo i na delu od Topčiderskog parka do Pere Velimirovića. Tada je, u okviru rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla, izvođač radova uklonio javnu rasvetu zbog čega je ulica nekoliko dana bila u potpunom mraku. Svetleli su samo okolni objekti, ali to nije bilo dovoljno.

Rokovi pomerani nekoliko puta

IAKO je rok za kraj radova na uređenju drugog dela Bulevara patrijarha Pavla bio april 2021. godine, sve je pomereno za nekoliko meseci, tačnije septembar. Nedostatak radnika i problemi sa projektnom dokumentacijom i ovaj rok nije ispoštovan. Zato automobili nisu prošli ovim putnim pravcem ni tokom jula i oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

(UŽIVO) DRUGI DAN SEDNICE O KIM Vučić: Srbiju volim najviše na svetu, mogu da uporedim to samo sa ljubavlju prema svojoj deci