PUTARI U OSTRUŽNICI NA PROLEĆE? Kolarić, GO Čukarica: "Kucamo" rešenja za eksproprijaciju četiri parcele

S. Vidačković

09. 09. 2022. u 10:23

PRAVNE zavrzlame, koje su godinama kočile izgradnju nedostajućeg dela Ulice Rada Brankovića u čukaričkom naselju Ostružnica kako meštani više ne bi pretrčavali Obrenovački drum, konačno su počele da se rešavaju.

ПУТАРИ У ОСТРУЖНИЦИ НА ПРОЛЕЋЕ? Коларић, ГО Чукарица: Куцамо решења за експропријацију четири парцеле

Foto Z. Jovanović

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda pre nekoliko dana poslala je Opštini Čukarica predloge za eksproprijaciju četiri parcele zbog izgradnje dela ulice. Radovi na produžetku ove saobraćajnice mogli bi da počnu na proleće, ističe za "Novosti" predsednik ove lokalne samouprave Srđan Kolarić.

Prema njegovim rečima, opštinsko odeljenje za imovinsko-pravne poslove tokom ove nedelje je izradilo rešenja i kontaktiralo s vlasnicima četiri parcele u Ostružnici.

- Što se same procedure tiče, Opština "kuca" rešenje, šaljemo strankama da se izjasne oko isplate - objašnjava, za naš list, Kolarić. - Posle isplate, može da se radi. Od Direkcije zavisi kada će radovi početi, jer oni rade i plan i projekat. Mislim da je realno da to bude na proleće.

Posle višedecenijskih vapaja i molbi žitelja Ulice Rada Brankovića da im se izgradi put do centra sela, kako ne bi morali da pretrčavaju preko duple pune linije Obrenovačkog puta, biće im izgrađen nedostajući deo saobraćajnice, oko kilometar puta koji bi izlazio na pijacu i stari drum ka Obrenovcu. Tako više neće morati da pretrčavaju magistralu i rizikuju život. Problem je bio u tome što ulica duga 950 metara, predviđena urbanističkim planom, koja spaja ovo legalno naselje sa centrom Ostružnice i tako s putem, nikad nije urađena.

Vlada je u februaru usvojila zaključak po kojem je ova saobraćajnica utvrđena za projekat od posebnog značaja za Srbiju. Oko 100 ljudi koji žive u ovoj ulici, gde ima oko 30 legalno izgrađenih kuća, konačno će moći da odahnu, jer je rešen i poslednji birokratski korak pre dolaska građevinskih mašina na ovu lokaciju.

MEŠTANI KONAČNO ODAHNULI

MEŠTANI ove ulice konačno zadovoljni što nadležni više nisu nemi na njihove muke.

- U opštini su nam rekli da je procedura kompleksna, ali da će sve uraditi u najkraćem mogućem roku - kaže Nikola Todorović, jedan od žitelja Ulice Rada Brankovića. - Zahvalno smo Direkciji, predsedniku GO Čukarica Srđanu Kolariću i gradskom menadžeru Miroslavu Čučkoviću što su nas posetili i što imaju razumevanja za nas. Nadamo se da će radovi početi što pre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati